Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


11 juli 2004


Apeldoorn - Lastige horecabezoekers: 2 aanhoudingen


De politie heeft zaterdagochtend rond 03.45 twee Apeldoorners (30 en 36) aangehouden, die problemen maakten in het uirtgaanscentrum. Het duo maakte deel uit van een groep van 8 mannen die door horecapersoneel uit een gelegenheid op het Caterplein was gezet omdat zij binnen kennelijk drugs hadden gebruikt.
De groep was het met dit beleid duidelijk niet mee eens en vooral het duo bleef zich hinderlijk op het plein gedragen. De politie praatte op de mannen in en vorderderde dat zij het plein verlieten, waar men gehoor aan gaf.


Het tweetal wilde kennelijk toch verhaal halen en ondanks pogingen van vrienden om hen tegen te houden probeerden ze iedere keer weer naar de horecazaak te gaan. De politie heeft tot twee keer toe een politiehond ingezet en ondanks het feit, dat het dier een keer door één van de verdachte in de zij werd geschopt wist hij zijn baas samen met andere agenten te assisteren bij de aanhouding van de beide mannen. Horecapersoneel zorgde hierbij dat de politie geen last had van het overige publiek.
De 30-jarige moest voor een hondenbeet in het ziekenhuis worden behandeld. Beide mannen zijn ingesloten en in de loop van de zaterdag verhoord. PV wordt opgemaakt.


Apeldoorn- brandstichtingen


Zaterdagochtend zijn op diverse locaties voornamelijk coniferen in brand gestoken. De eerste melding kwam omstreeks 01.55 uur van en bewoner van de Serenadestraat. Hier bleek één conifeer verbrand te zijn. Korte tijd later gingen er aan de Bloemenweide en de Lage Landlaan en de Chopenhauerstraat in totaal 14 coniferen en een struik in vlammen op. De brandweer werd ingezet en rond 03.30 uur moest deze weer in actie komen toen een onbekende aan de Warenargaarde een auto in brand had gestoken. Het is niet duidelijk of deze laatste brand te maken heeft met de voorgaande incidenten.
Ook zondagochtend werden er coniferen in brand gestoken. Dit keer sloegen de vandalen rond 03.35 uur toe op de Muldersdreef en enige tijd later op de Markerichtersveld. De brandweer moest ook nu in actie komen en kennelijk hebben de jongeren niet in de gaten welke risico's er ontstaan als een brand naar een woning overslaat !
De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact met haar op te nemen via 0900- 8844.


Apeldoorn - wielrenner gewond

Een 39-jarige wielrenner uit Elburg is zaterdagmiddag omstreeks 14.10 uur op de Amersfoortseweg ongelukkig ten val gekomen. Hij liep een behoorlijke snee aan zijn hoofd op en een maatje verleende in afwachting van de ambulance eerste hulp. In het ziekenhuis werd hij vervolgens behandeld.


Apeldoorn- kat beschoten

Een eigenaar van een kat aan de Chopinlaan heeft zijn diertje moeten laten inslapen omdat het onlangs met een windbuks beschoten was. Het diertje was hierdoor dusdanig verlamd geraakt en de politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.


Apeldoorn - jeugdige winkeldief

Een 14-jarige jongen werd zaterdagmiddag bij en schoenenzaak op de Hoofdstraat betrapt toen hij twee paar slippers zonder te betalen mee nam. Hij is aan de politie overgedragen en wordt naar het LINK-project verwezen waar een passende maatregel wordt getroffen.


Apeldoorn - zinloos geweld

De politie onderzoek een zaak van zinloos geweld, die zich zaterdagavond voordeed op het grasveld bij de Rijnstraat. Rond 20.00 uur werd en 16-jarige jongen door twee 15-jarige knapen mishandeld naar aanleiding van een ruzie de dag ervoor. De 16-jarige werd gesla-gen en toen hij op de grond lag meerdere malen door één van de jongens geschopt. Hij wist te ontkomen en gealarmeerde familie hield deze jongen aan. Hij is aan het politiebureau verhoord en de identiteit van de andere knul is bekend en ook hij zal worden verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - aanhouding voor diefstal kentekenplaat politieauto.
Een 33-jarige man uit Emst is zondagochtend omstreeks 03.05 uur aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Nieuwstraat een kentekenplaat van en politieauto had gestolen. De agenten merkten de diefstal direct op en hielden de man aan. Een 23-jarige vrouw uit Heerde die in het gezelschap van de man was trachtte de aanhouding te belemmeren en werd vervolgens ook aangehouden. Zij verzette zich behoorlijk en schold de agenten uit. Een passant die de aanhouding wilde voorkomen kreeg een hap van een politiehond en koos toen maar eieren voor z'n geld en ging snel naar huis! Het duo is ingesloten en krijgt pv.


Einde berichten



---- --