Politie Groningen

Persberichten zondag 11 juli 2004

provincie Groningen 11-07-2004 -

Groningen: rijden onder invloed
Een 26-jarige automobilist uit Groningen werd zaterdagnacht gecontroleerd op het rijden onder invloed op de Bakboordswal. Hij blies op het bureau een promillage van 1.35. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt. Politieagenten zagen op de van Lenneplaan zaterdagnacht een 41-jarige automobilist uit Groningen met hoge snelheid rijden en controleerden de man op de Multatulistraat. Hij saboteerde de blaasproef en weigerde op het bureau alle medewerking aan de ademanalyse. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt en rijbewijs ingevorderd.

Groningen: Stadjer aangehouden voor mishandeling
In de Gelkingestraat werd zaterdagnacht een 25-jarige Stadjer aangehouden voor mishandeling van een 24-jarige plaatsgenoot. Na een woordenwisseling sloeg en schopte de 25-jarige verdachte zijn opponent. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: dronken fietser over de kop
Getuigen zagen zaterdagavond op de kruising van de Westersingel met de Noorderbinnensingel een 44-jarige fietser tegen de stoep aanrijden en over de kop slaan. Ze waarschuwden de hulpdiensten waarvan de ambulance de man met een hoofdwond naar het ziekenhuis bracht. De man was onder invloed van alcohol.

Groningen: man vernielt voordeur
Een 40-jarige man uit Groningen werd zaterdagavond in de Pluimerstraat aangehouden voor vernieling na het inslaan van een voordeurruit. De man was bij een vriendin aan de deur gekomen en na een geschil werd hij kwaad en sloeg de ruit in. Hij verwondde zichzelf aan zijn hand en werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hij is daarna naar het bureau overgebracht voor het afleggen van een verklaring. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: man (52) probeert spullen te verkopen
De politie werd zaterdagmiddag geattendeerd door een getuige op een 52-jarige man zonder vaste verblijfplaats die een autoradio aan de man probeerde te krijgen in de Waagstraat. De man werd aangehouden voor heling in de Pelsterstraat en bleek ook nog een discman en een handsfreekit bij zich te hebben. De goederen zijn in beslag genomen. De man bleek nog een celstraf van 7 dagen te hebben openstaan en hij is overgebracht naar het cellencomplex.

Groningen: aanhouding voor vernieling en dronken rijden De politie hield zaterdagochtend een 26-jarige automobilist aan op de SS Rosensteinlaan voor vernieling en het rijden onder invloed. De broer van de man had de politie gewaarschuwd nadat zijn broer bij zijn woning met een golfclub een ruit had ingeslagen. Na de actie was hij in zijn auto weggereden. De man, die woonachtig is in Parijs, bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij blies een promillage van
1.15. Hij kreeg van de officier van justitie een schikking van 550 euro voor het rijden onder invloed en een proces-verbaal voor de vernieling.

Groningen: poging overval op winkel
Een winkelier in het winkelcentrum Stoepemaheerd werd zaterdagochtend in zijn zaak bedreigd door een nog onbekende man. Na de bedreiging vluchtte de winkelier de zaak uit en belde de politie. De overvaller liep ook de winkel uit en vluchtte te voet weg in de richting van de Doornbosheerd. Er wordt geen geld of goederen vermist. Een onderzoek is ingesteld.