Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht 11-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Getuigen gezocht

AMERSFOORT Zaterdagmiddag werd een 37-jarige automobilist uit Hilversum aan de kant van de weg gezet omdat hij diverse verkeersovertredingen had begaan, zoals het rijden door rood en het veranderen van rijstrook zonder richting aan te geven. Bij navraag bleek ook de auto van de man niet zijn verzekerd. Ook kon hij geen rij- en kentekenbewijs tonen. Wel deelde hij zijn identiteit aan de agenten mee.

Toen de man werd meegedeeld dat zijn auto zou worden weggesleept en hij diverse bekeuringen zou ontvangen, stapte hij in en reed met hoge snelheid weg.

De achtervolging werd ingezet, maar om de verkeersveiligheid niet nog meer in gevaar te brengen, werd deze gestaakt. De auto werd na onderzoek aangetroffen in Bunschoten-Spakenburg en werd alsnog in beslag genomen.

De automobilist, die vermoedelijk ook betrokken is bij een aanrijding in mei van dit jaar, is nog steeds voortvluchtig.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De politie zoekt getuigen die de man zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur met hoge snelheid (130 km/u) hebben zien rijden door Hoogland. Vooral mensen die genoodzaakt werden uit te wijken of te remmen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Amersfoort, via telefoonnummer 0900-8844.

Uitgaansavond eindigt in cel

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden op de Bloemendaalse Binnenpoort.

De man had kort daarvoor een eigenaar van een café mishandeld die de politie belde. Samen werd de achtervolging ingezet en kon de man worden ingerekend. Hij werd op het bureau ingesloten.