Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 juli 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Rijden onder invloed, valse naam enz.

Bestuurder rijdt onder invloed, heeft geen rijbewijs, geeft valse naam op en auto is niet verzekerd

Almelo

Zondagmorgen 11 juli om ongeveer 00.45 uur werd op de Weezebeeksingel een auto gecontroleerd met 6 inzittenden. Een van de inzittenden was de 23 jr. uit Almelo afkomstige eigenaar van de auto, hij krijgt een proces-verbaal omdat de auto niet is verzekerd. Als bestuurder trad een 22 jr. Almeloër op. Hij verkeerde onder invloed en werd hiervoor aangehouden. De auto is, omdat deze niet was verzekerd, afgesleept. Aan het bureau gaf de 22 jr. bestuurder in eerste instantie de naam van zijn broer op. Omdat een van de politiemensen hem herkende en de 22 jr. dit reeds eerder had geprobeerd, werd hij gewaarschuwd voor het feit van het opgeven van een valse naam. Toch bleef hij er in eerste instantie bij. Na enige tijd gaf hij zijn echte naam op en hij had een valse naam opgegeven omdat hij geen rijbewijs heeft. De ademanalyse wees 0.7 promille uit. De nodige processen verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-086089)

Aanhouding na belediging

Man beledigd politiemensen, gaat ervandoor, maar wordt even later toch aangehouden

Oldenzaal

Zaterdagavond om ongeveer 20.50 uur waren twee politiemensen bezig met het uitdelen van een aantal parkeerbonnen op het St. Plechelmusplein in Oldenzaal. Een van de bekeurden vond het daarbij nodig de politiemensen ten overstaan van veel publiek uit te schelden. Toen de politiemensen probeerden hem aan te houden voor deze belediging gaf hij volgas en ging er vandoor. Even later is hij, een 40 jr. Oldenzaler, in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (bps: 04-086011)

Aanhoudingen na vechtpartij

Vier personen aangehouden na vechtpartij op straat

Hengelo

Zondagmorgen 11 juli omstreeks 03.15 uur wordt een vechtpartij gemeld aan de Beekstraat in Hengelo. Ter plaatse wordt liggend tussen een aantal gestalde fietsen een 18 jr. Hengeloer aangetroffen met een hoofdwond. Door getuigen wordt daarop een drietal personen aangewezen die mede verantwoordelijk zijn geweest voor de vechtpartij en die de 18 jr. Hengeloer hadden geschopt en geslagen. Vastgesteld werd dat er in een discotheek onenigheid was ontstaan tussen een van deze drie en twee meisjes. Ook hier waren klappen gevallen en was de groep naar buiten gezet. Buiten had de 18 jr. Hengeloër verhaal willen halen en had volgens diverse getuigen duidelijk ruzie gezocht wat hem dus lukte. De drie, allen Almeloers van 18 jaar, werden daarop aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. De 18 jr. Hengeloer werd eerst naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan de hoofdwond werd behandeld. Ook hij werd daarop aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de zondag wordt een en ander verder onderzocht en zal er met justitie overleg worden gevoerd over het vervolg. (bps: 04-086121)

Aanhouding i.v.m. beroving

Slachtoffer herkend een van zijn berovers, deze is aangehouden

Hengelo

Zondagmorgen 11 juli om ongeveer 04.45 uur zag een 20 jr.Hengeloer op de Pastoriestraat in Hengelo een man lopen die hij herkende als een van de twee mannen die hem in de nacht van donderdag op vrijdag jl. op het Schouwburgplein in Hengelo hadden beroofd van zijn GSM en zijn portemonnee. Op de Pastoriestraat werd deze man, een 31 jr. Enschedeer, aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de zondag is deze voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 20 jr. was in de nacht van donderdag op vrijdag beroofd door twee mannen. Een van de twee had hem een mes op de keel gezet, de aangehouden 31 jr., en de tweede had zijn GSM en portemonnee afgepakt. Hierna was hij dusdanig geslagen dat hij even bewusteloos was geweest. Hiervan had hij reeds aangifte gedaan. (bps:04085462)

Aanrijding met letsel

Auto op de kop in de sloot, inzittende bekneld, twee gewonden naar ziekenhuis

Hengelo

Zondagmorgen 11 juli om ongeveer 08.25 uur werd gemeld dat aan de Dijksweg in Hengelo een auto op de kop in de sloot zou liggen. Ter plaatse werd inderdaad een dergelijke situatie aan getroffen met naast de auto een 35 jr.Hengeloër die vertelde te hebben gereden en dat zijn vriend nog in de auto zat die er niet uit kon komen. De 35 jr. was duidelijk onder invloed van de nodige alcohol en werd hiervoor aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.39 promille uit. Hierna is hij voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Na deze controle kon hij naar huis. Zijn vriend, een 36 jr. Hengeloer, was ondertussen door de brandweer uit de auto gehaald en door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek echter dat niet de 35 jr., maar de 36 jr. had gereden omdat deze door de brandweer op de bestuurderstoel in de veiligheidsgordel werd aangetroffen. De 35 jr. werd hiermee geconfronteerd en deze gaf daarop toe dat zijn vriend had gereden. De auto was echter van hem en zijn vriend had geen rijbewijs, daarom had hij de schuld op zich genomen. Hierop is van de 36 jr. door een gemeentearts in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen in verband met het alcoholgebruik. Ook de 36 jr. kon na controle in het ziekenhuis naar huis. De auto is total loss afgesleept. Oorzaak van de aanrijding is gelegen in het feit dat in een flauwe bocht de macht over het stuur werd verloren. (bps: 04-086198)

Aanrijding, onder invloed

Automobilist veroorzaakt aanrijding en is onder invloed

Enschede

Zaterdagmiddag 10 juli om ongeveer 17.40 uur wordt een aanrijding gemeld op de Haaksbergerstraat in Enschede. Blijkt dat een 58 jr. automobilist uit Enschede een lichtmast, een verkeersbord en een bermpaaltje omver heeft gereden. Hij vertelde dat er plotseling een hond was overgestoken en hij uit had geweken en daardoor in de berm was geraakt. Wel bleek alcoholgebruik waarvoor hij werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.68 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-085974)

Aanhouding na mishandeling

Jongen aangehouden die andere jongen heeft mishandeld

Enschede

Wordt zondagmorgen 11 juli om ongeveer 05.00 uur gemeld dat op de Haaksbergerstraat in Enschede ter hoogte van het ziekenhuis een vechtpartij had plaatsgevonden. Bleek dat een 19 jr. Enschedeer samen met een vriend op de fiets op weg was naar huis. Op de Haaksbergerstraat passeerden zij een groep jongeren. Bij het passeren trapte een van deze jongeren tegen de fiets van de 19 jr. waardoor hij moest stoppen. Hij probeerde verder te fietsen maar kreeg daarop van dezelfde persoon diverse klappen. Een signalement van deze persoon werd doorgegeven en hij, een 18 jr. Enschedeer, werd in de groep gesignaleerd op de Haaksbergerstraat ter hoogte van de Veldkampsweg. De 18 jr. werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. Het 19 jr. slachtoffer komt aangifte doen. Aan het bureau bleek dat de aangehouden 18 jr. eerder op de avond - nacht vermoedelijk ook reeds betrokken was geweest bij het omver gooien van een aantal dranghekken op de Korte Hengelosestraat in Enschede. Hier was zijn naam genoteerd omdat een en ander niet duidelijk was geworden. In de loop van de zondag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-086147)

Autobrand

Auto uitgebrand, mogelijk brandstichting

Enschede

Zondagmorgen 11 juli om ongeveer 01.25 uur wordt gemeld dat op de Oosterstraat in Enschede een auto in de brand staat. Blijkt te gaan om de auto van een 28 jr. Enschedese, die op het moment van uitbreken aan de Oosterstraat in een horecagelegenheid zat. De brandweer heeft de brand geblust en onderzoek zal de oorzaak moeten verduidelijken. Brandstichting wordt niet uitgesloten. (bps: 04-086107)


---- --