Politie Drenthe

Zondag

Emmen 11-07-2004

Vrouw gewond bij aanrijding
COEVORDEN Zaterdagmorgen is een vrouw uit Holthone gewond geraakt bij een aanrijding op de N34 nabij Coevorden. De vrouw reed richting Coevorden en raakte in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt. Ze raakte vervolgens enkele bomen en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg, alwaar zij ter observatie is opgenomen. De auto raakte zwaar beschadigd.

Dronken bestuurder na aanrijding aangehouden
ELIM Zaterdagavond is een 43-jarige inwoner van Elim aangehouden, nadat hij na een aanrijding door was gereden.
De man botste op het Zuideropgaande achter op een auto, die moest stoppen bij de kruising met de Carstensdijk. De veroorzaker stopte niet, maar reed weg, daarbij nog een keer de voor hem staande auto rakende. De bestuurder van deze auto, een 37-jarige man uit Elim, zette een achtervolging in. Op een parkeerplaats aan de Warmondsweg stopte de doorrijder, bekogelde de benadeelde met stenen, om vervolgens weer weg te rijden en daarbij nog een keer de auto van de benadeelde te raken. De man werd even later door de politie op de Carstensdijk aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 1.75 promille. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Alcomobilist aangehouden
EEN Op de Schoolstraat zag de politie zaterdagavond een 39-jarige automobilist uit Pieterburen rijden, waarvan het vermoeden bestond dat deze onder invloed verkeerde. Om de man te controleren werd een achtervolging ingesteld. Hierbij maakte de man meerdere verkeersovertredingen en reed hij 120 km, op plaatsen waar hij maar 60 km mocht rijden. Toen hij was aangehouden, bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 0.6 promille. Daar de man al eerder was veroordeeld voor het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee.

Veel werk voor politie met afhandeling auto inbraken en vernieling autos
REGIO In het afgelopen weekeinde is er op meerdere plaatsen ingebroken in autos en zijn er autos vernield.
Zo werd in Geesbrug 6x aangifte gedaan van inbraak in autos aan met name de Coevorderstraatweg (5x) en aan de Heidelaan. Ook aan het Prinsenplein en het Zuideinde in Meppel moesten het 2 autos ontgelden. In Zeegse werd er aan de Schipborgerweg ingebroken in 2 autos. In Assen werd 7 keer aangifte gedaan. Deze autos stonden onder andere aan de Bachstraat, het Salland, de Fivelingostraat, de Oudestraat, de Europaweg-Zuid, de Poststraat, de Ruysdaelstraat. In veel gevallen is de geluidsapparatuur gestolen, maar ook cds, zonnebrillen, tassen en anderen goederen werden meegenomen.
In Hoogeveen werden aan de Van Echtenstraat en het Van Echtenplein 5 autos vernield. De autos werden allemaal bekrast. De schade beloopt in de duizenden euros. In Coevorden aan de Botersteeg werd een auto bekrast en in Roden aan de Heerestraat is een auto vermoedelijk met veldkeien bekogeld.

Diefstal kleding uit bedrijf
EMMEN Zaterdagavond werd ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Columbusstraat. De daders waren in het pand gekomen door het forceren van een deur. Voor zover kon worden nagegaan bleek er een partij kleding voor taxichauffeurs verdwenen te zijn. Een inventarisatie moet uitwijzen of er nog meer weg is. De schade is nog niet bekend.

Drie mannen aangehouden ter zake belediging politieagenten HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn op het Schutsplein 2 mannen aangehouden ter zake belediging. Zij hadden, nadat de politieagenten hadden bemiddeld in een onenigheid, diverse verwensingen en beledigingen geuit aan het adres van de politieagenten. De beide mannen, een 32-jarige man uit Hoogeveen en een 21-jarige man uit Emmen, zijn meegenomen naar het bureau. Daar zijn zij verhoord en in overleg met justitie krijgen beide een boete toegestuurd van 220,- euro.
Op de Grote Kerkstraat werd later in de nacht ook een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden ter zake het beledigen van politieagenten. De man voldeed niet aan het verzoek van de agenten om zich te verwijderen. Toen de politie sterker aandrong, begon de man te schelden en uitte daarbij diverse beledigingen naar de agenten. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg in overleg met justitie de keuze om binnen gestelde termijn 330,- euro te betalen of bij niet voldoen daarvan, een dagvaarding.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56. Bert Peters zal daarna de voorlichting overnemen. Tel. 0591-361294. info@politie-drenthe.nl