PERSBERICHT DANIEL RAY BEACH CIRCUIT

11-juli 2004

Vandaag van 12.00 uur tot 17.00 vinden op de Grote Markt de finales van het Daniel Ray Beach Circuit plaats. Vanaf 15.00 worden er kruisfinales gespeeld.

Het Daniel Ray Beach Circuit is de beachvolleybalcompetitie van Noord-Nederland, georganiseerd door de Nederlandse Volleybalbond regio Noord-Oost. De regio werkt hiervoor samen met een vijftal volleybalverenigingen die gastheer zijn voor vijf voorrondes. In de voorrondes kunnen teams punten verzamelen voor de ranking. Zowel in de dames als in de heren categorie wordt er op divisie-niveau (B-niveau) en hoofklasseniveau (C-niveau) gespeeld. Per categorie hebben de beste teams zich voor de finale geplaatst.

Vandaag zijn er op B-niveau meerdere bekende namen aanwezig. In de damescategorie starten 5 teams van Stichting Topbeachvolleybal Nederland in de finalepoules: Belangrijkste publiekstrekker is 'Topbeachvoley.nl', bestaande uit Marleen van Iersel en Arjanne Stevens, wereldkampioene jeugd t/m 18 jaar in 2002 en Nederlands Kampioen in 2003. Het duo Valesca van Dijk en Jettie Fokkens, international uit Italie, speelt vandaag onder de naam 'Cape Nijhuis Sec.'. Het team werd na Marleen van Iersel en Arjanne Stevens tweede in de Master Series 2004.

In de heren B-categorie doen eveneens bekende namen mee. Ron van Steen, Peter Barla en Marcel Birza kwamen afgelopen seizoen in de reguliere volleybalcompetitie uit in de eredivisie en vertonen vandaag hun kunnen op de Grote Markt.

Alle wedstrijden lopen voorspoedig en ondanks de voorspellingen lijkt het droog te blijven in hartje groningen. We willen u graag uitnodigen om even langs te komen. Bij de receptie ontvangt u aanvullende informatie. Contactpersoon van de organisatie is Elcke de Weme, te bereiken onder nummer 06 14276427.


----------