Vlaamse overheid

Op voorstel van de minister-president, Bart SOMERS, hechtte de Vlaamse regering haar goedkeuring aan het convenant met de vzw 11-daagse Vlaanderen-Europa voor de realisatie van de 11-juli-vieringen 2004. Hiervoor wordt een budget van 1.102.000 euro vrijgemaakt.

Met Vlaanderen Feest wil de Vlaamse regering de betrokkenheid en participatie van de Vlamingen bij de gemeenschap en hun samenleving bevorderen. De vieringen naar aanleiding van de Vlaamse feestdag moeten in 2004 een even groot volksfeest worden als vorige jaren. In 2002 namen 770.000 Vlamingen deel aan de festiviteiten. In 2003 waren dat zowat een miljoen mensen op bijna 2000 plaatsen.

Gezien het succes en de positieve reacties is het programma dit jaar opgebouwd volgens hetzelfde stramien als vorig jaar: elf dagen festiviteiten in steden en gemeenten, feestcheques voor Buren Feesten, Nacht van de Musea, vuurwerk aan de kust en een slotspektakel op de Grote Markt te Brussel. Na poëzie vorig jaar, wordt het thema dit jaar 'muziek'.

Om dit actieplan te verwezenlijken wordt samengewerkt met de vzw 11-daagse Vlaanderen-Europa, de vzw Elf juli Brussel en Onthaal en Promotie Brussel. Het convenant dat vandaag werd goedgekeurd heeft betrekking op de taken die zullen worden uitgevoerd door de vzw 11-daagse Vlaanderen
- Europa. Deze vzw zal instaan voor de communicatie rond de 11-juli-vieringen en de contacten met de lokale organisatoren voor het voortzetten van de acties van zowel straat-, buurt- of wijkcomités als lokale verenigingen en gemeentelijke diensten, raden of centra.

persinfo : Tom Ongena, woordvoerder van de minister-president - tel. 02 553 29 11 e-mail: persdienst.somers@vlaanderen.be info: Sooi Daems, vzw 11-daagse Vlaanderen- Europa - tel. 03 238 20 02
www.vlaanderenfeest.be


---