Politie Zuid-Holland-Zuid

11/7 Hoeksche Waard

11-07-2004 - persberichten district III

RIJDEN ONDER INVLOED
HEINENOORD- Een 42-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats is in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 juli aangehouden. Dit vond plaats op de provinciale weg N-217. De man bleek veel te veel alcohol (2,7 promille) op te hebben om nog te kunnen rijden. De man heeft een rijverbod van vier uur en een boete van 500 euro gekregen. NUMANSDORP- Een 21-jarige man uit Numansdorp heeft op 10 juli een rijverbod van zes uur gekregen omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Agenten lieten de man op de Volgerlandseweg stoppen in verband met een alcoholcontrole.
OUD-BEIJERLAND- Een 18-jarige man uit Oud-Beijerland in op zondagmorgen 11 juli door de politie aangehouden. De man reed met zijn bromfiets over de Zinkweg. Agenten lieten de man blazen. Hieruit bleek dat de man veel te veel had gedronken. De man heeft een rijverbod van zes uur gekregen.

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN
PUTTERSHOEK- Een 46-jarige man uit Hantumhuizen is in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 juli aangehouden. Dit gebeurde aan het Schouteneinde. De man viel de politieagenten op omdat hij met zijn fiets over de weg slingerde. De agenten lieten de man stoppen en verzochten hem te blazen. Uit de ademtest bleek dat de man behoorlijk veel alcohol op had. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

NIETS ERIN, NIETS ERUIT
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op zaterdag 10 juli een niets erin, niets eruit actie gedaan in de wijk Poortwijk. Autos werden gecontroleerd op een zichtbare buit. Tevens werd gekeken of de autos goed waren afgesloten. In totaal zijn 42 autos gecontroleerd. Hiervan was er bij 17 autos een zichtbare buit aanwezig en twee autos waren niet afgesloten.

MINDERJARIGEN AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft de afgelopen tijd in totaal zeven minderjarige jongens aangehouden. De jongens worden verdacht van diefstal uit kluisjes in een scholengemeenschap in Oud-Beijerland. Uit de kluisjes werden onder meer geld, gsms en discmans gestolen. Tevens werden er uit een klaslokaal een DVD speler en gereedschappen meegenomen. De jongens hebben de diefstallen bekend. Ze moeten de schade vergoeden. Ook moeten ze zich binnenkort verantwoorden bij de Officier van Justitie. De school bekijkt welke maatregelen er tegen de jongens worden genomen.

NACHTRUMOER
S-GRAVENDEEL- Drie jongens en een meisje in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag 11 juli bekeurd wegens het maken van nachtrumoer. Op het terrein van een school aan de Vlasakker was een stereotoren in brand gestoken. Toen de politie hier polshoogte kwam nemen, troffen ze niemand meer aan. Verderop troffen de agenten de vier jeugdigen aan die zeer luidruchtig waren. Nadat de bekeuringen waren uitgeschreven, werden de vier gesommeerd om te vertrekken.

VIER MANNEN AANGEHOUDEN
S-GRAVENDEEL- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 11 juli vier mannen uit s-Gravendeel aan de Kilweg aangehouden. De mannen zouden ruzie hebben gemaakt bij een uitgaansgelegenheid aan de Hendrik Hamerstraat. Een van de mannen zou hier een vrouw hebben lastig gevallen. Buiten zetten de vechtpartij zich voort en hierbij zou gedreigd zijn met een mes te steken. De verdachten zijn ingesloten.