Politie Zuid-Holland-Zuid

11/7 Dordrecht Zwijndrechtse Waard

11-07-2004 - persberichten district I

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
DORDRECHT In een pand aan de Oranjestraat heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid een hennepkwekerij aangetroffen. Op basis van binnengekomen informatie namen agenten een kijkje in het pand waar 252 plantjes werden gevonden. Het energiebedrijf heeft het pand gecontroleerd en een Ecoloss heeft onder toezicht van de politie het pand leeggehaald en apparatuur en planten vernietigd. De politie doet nader onderzoek.

VIJF MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Vier mannen van 56, 26, 25en 23 jaar, allen uit Dordrecht, zijn in de nacht van 8 op 9 juli op de Weissenbruchstraat aangehouden. De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. De aanleiding was een conflict in de relationele sfeer. In de loop van 9 juli meldde zich een vijfde verdachte op het politiebureau aan de Nassauweg, waar hij is aangehouden. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie heeft in totaal twee vuurwapens en een grote ijzeren staaf in beslaggenomen. Op zaterdagmiddag 10 juli zijn de vijf mannen weer in vrijheid gesteld. Ze worden allen gedagvaard.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op zaterdag 10 juli een 45-jarige Dordtenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 14 juni j.l. een portemonnee te hebben gestolen. Toen agenten de gesignaleerde man op zaterdag zagen lopen op de Johan de Wistraat, hielden ze hem direct aan en namen hem mee naar het politiebureau. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

BOOS OM PARKEERBON
DORDRECHT- Een 52-jarige man uit Dordrecht is op 9 juli aangehouden. De man had s middags een medewerkster van de afdeling Toezicht van de gemeente Dordrecht bijna aangereden met zijn auto. De medewerkster wilde de man bekeuren aan de Bagijnhof omdat hij hier geparkeerd stond maar niet had betaald. De man werd hier boos om en terwijl de medewerkster de gegevens invoerde, scheurde de man weg. De vrouw kon nog net op tijd opzij springen. De man werd later bij zijn woning aangetroffen en vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

DRIE BEKEURINGEN
DORDRECHT- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 juli een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man fietste zonder verlichting over de Vriesestraat. Agenten lieten de man stoppen en spraken hem hierop aan. Toen de agenten een bekeuring wilde uitschrijven, weigerde de man om zijn naam op te geven. De man was het helemaal niet eens met de bekeuring en begon te schreeuwen. Omdat de man niet ophield met schreeuwen, onder invloed van alcohol was en tevens bleef weigeren om zijn naam op te geven, is de man aangehouden. De verdachte is enige tijd ingesloten geweest op het politiebureau. De verdachte is met drie bekeuringen heengezonden.

TASJESDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Door alert optreden van een aantal winkelende mensen is op zaterdag 10 juli een tasjesdief opgepakt. De 34-jarige man uit Dordrecht beroofde aan de Vistraat een 21-jarige vrouw uit Dordrecht van haar tas. De vrouw probeerde de man nog een stuk te achtervolgen, maar zij had twee kleine kinderen bij zich die ze niet alleen durfde te laten. Een aantal omstanders konden de man overmeesteren en seinde de politie in. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 34-jarige man uit Dordrecht, die bij de politie bekend staat als veelpleger is op zaterdag 10 juli aangehouden. De man had bij een winkel aan het Statenplein een koffiezetapparaat gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld.

OVERLAST: ZEVEN BEKEURINGEN
DORDRECHT- De politie heeft op vrijdagavond 9 juli zeven jongeren bekeurd op de Balsa. De politie had die avond een melding gekregen dat de jongeren op het basketbalveld voor overlast zorgden. Na 22.00 uur mag men zich op deze plek niet meer ophouden. De politie krijgt regelmatig overlastmeldingen van omwoners en treedt derhalve hard op. De jongeren hebben een boete van 45 euro gekregen.

ONDER INVLOED VAN DRUGS
DORDRECHT- Een 21-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 11 juli aangehouden. De man reed met zijn auto over de Reeweg Oost. Hij bleek softdrugs te hebben gebruikt waardoor hij niet in staat was auto te rijden. Agenten hebben de man een rijverbod van 12 uur gegeven.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT- In de nacht van zaterdag op zondag 11 juli heeft er een vechtpartij plaatsgevonden bij een discotheek aan de Amnesty Internationalweg. Twee groepen gingen hier met elkaar op de vuist. De politie heeft een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling van een autoruit. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.