Politie Zuid-Holland-Zuid

11/7 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

11-07-2004 - persberichten district II

BEDRIJFSINBRAAK
PAPENDRECHT Bij een inbraak in een bedrijf aan de Jan van Goijenstraat zijn op 8 juli 120 blikjes cola en 72 blikjes bier gestolen. De inbreker(s) nam(en) ook een onbekend geldbedrag mee. Ze forceerde(n) de achterdeur. De Technische Recherche doet onderzoek.

BROMFIETSCONTROLE
DISTRICT- De politie heeft op donderdag 8 juli een bromfietscontrole gehouden in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Er werd in Sliedrecht, Gorinchem, Handinxveld-Giessendam en Papendrecht gecontroleerd. Van de 55 gecontroleerde bromfietsen bleken er 28 opgevoerd te zijn. De bestuurders hebben een bekeuring gekregen. Zes andere mensen werden ook bekeurd onder meer voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het niet dragen van de helm of kinband.

BENZINEPOMP OVERVALLEN- 3 AANHOUDINGEN
PAPENDRECHT De politie is naar aanleiding van de overval op 8 juli op een tankstation een onderzoek gestart. Dit heeft geresulteerd in de aanhouding van drie jongens op vrijdag 9 juli. Het betreft een 17-jarige jongen uit Sliedrecht, een 16 en een 17-jarige jongen uit Papendrecht. De jongens worden ervan verdacht te hebben gepleegd op een tankstation aan de Veerweg. Hierbij maakte ze geld en sigaretten buit. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

BROMFIETSER GEWOND
BLESKENSGRAAF- Een 15-jarige jongen uit Bleskensgraaf is op vrijdag 9 juli gewond geraakt. De jongen reed op de Heulenslag en is vermoedelijk geschrokken van een tegemoetkomende auto waardoor hij zijn brommer niet meer onder controle had. De jongen raakte van de weg en belandde in de voortuin van een huis. Uiteindelijk raakte hij een paaltje en kwam ten val. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer heeft een gebroken sleutelbeen opgelopen.

GEWELD: 3 AANHOUDINGEN
BRANDWIJK- Een 18-jarige man uit Goudriaan en een 20-jarige man uit Molenaarsgraaf zijn op 10 juli aangehouden. De twee worden verdacht een 15-jarige jongen uit Streefkerk te hebben geschopt en geduwd. Ook de fiets van de jongen werd vernield. Het incident gebeurde op zondag 4 juli nadat de jongen de disco aan de Kerkweg verliet. Op zondag 11 juli is een derde verdachte aangehouden. Het betreft een 19-jarige man uit Goudriaan. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

OPENBARE DRONKENSCHAP
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 41-jarige man uit Giessenburg is op 9 juli aangehouden wegens openbare dronkenschap. Dit gebeurde aan de Molenstraat. De man heeft een boete gekregen.

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM- De politie heeft op zaterdag 10 juli een verkeerscontrole gehouden aan de Banneweg en de Nieuwe Wolpherensedijk. De snelheid van passerende voertuigen werd gecontroleerd met behulp van een laserpatrol. In totaal zijn er 1474 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 48 mensen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 kilometer per uur.

OVERVAL CAFETARIA: GETUIGENOPROEP
GORINCHEM- Een cafetaria aan de Kleine Haarsekade is op zaterdagavond 10 juli omstreeks 23.30 uur door twee mannen overvallen. Beide mannen waren gewapend. De eigenaar van het cafetaria moest onder dwang van een pistool de kassa openmaken. De overvallers hebben naast geld ook sigaretten meegenomen. De politie is inmiddels een buurtonderzoek gestart. Aan de hand van getuigenverklaringen is een signalement van beide mannen bepaald:


· man 1: 1.70-175 meter, droeg lichte kleding en een sjaal voor de mond;

· man 2: 1.80-1.90 meter, droeg een lange jas met capuchon en bontkraag en een sjaal voor de mond.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien van deze gewapende overval. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie (recherche district
Alblasserdwaard/Vijfheerenlanden) via 0900-8844 (lokaal tarief).

HOND STEEKT OVER: 2 AUTOS TOTAL LOSS
GORINCHEM- In de nacht van zaterdag op zondag 11 juli zijn twee autos bovenop elkaar gereden doordat een hond plotseling de weg over stak. Dit gebeurde aan de Nieuwe Wolpherensedijk. Een 19-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam remde direct toen hij de hond plotseling zag oversteken, maar hij kon de hond niet meer ontwijken. Een 21-jarige bestuurder uit Hardinxveld-Giessendam van de auto die achter de jongen reed, kon niet meer op tijd remmen en reed tegen de voorste auto aan. Beide autos raakte total loss. Een 18-jarige meisje dat in de voorste auto zat, raakte licht gewond. Zij is met een hoofdwond naar het Beatrixziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of de hond verwondingen heeft opgelopen.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM- Een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is aan de Staalindustrieweg aangehouden. De man was door rood licht gereden met zijn bromfiets. Tijdens controle bleek dat man niet over een bromfietscertificaat beschikt. Agenten lieten de man blazen. Hieruit bleek dat de man veel te diep in het glaasje had gekeken. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

ALCOHOL
LEERDAM- Een 23-jarige man uit Leerdam is in de nacht van zaterdag op zondag 11 juli aangehouden. De man reed hier met zijn brommer en was betrokken geweest bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Bergstraat met de Fontuinstraat. Agenten lieten de man een ademtest doen waaruit bleek dat de man behoorlijk veel alcohol op had. Er is proces verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
PAPENDRECHT- Het rijbewijs van een 41-jarige vrouw uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 11 juli ingevorderd.De vrouw reed met haar auto over de Noordhoek ten de politie haar verzocht om te stoppen in verband met een alcoholcontrole. De alcoholtest wees uit dat de vrouw een promillage van maar liefst 3.0 had. De politie heeft de vrouw aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

AUTO BEKRAST: MAN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT- Een 52-jarige man uit Sliedrecht is op zondag 11 juli aangehouden. De man wordt ervan verdacht een auto met een scherp voorwerp te hebben bekrast. De auto stond geparkeerd aan de Dorlandsweer. Getuigen zagen dat de man de auto bekraste en seinde de eigenaar van de auto in. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden. Hij is enige tijd ingesloten geweest op het politiebureau.