2e persbericht van zondag 11 juli

Eindhoven 11-07-2004 - Berichten uit de regio

Valkenswaard: Jeugdige inbrekers aangehouden

Zondagmorgen rond 4.15 uur zijn op de Rosheuvel in Valkenswaard een jongen van zestien uit Valkenswaard en een jongen van vijftien uit Bergeijk aangehouden. Ze hadden ingebroken in een school. Daar waren ruiten ingeslagen en computers en onderdelen van computers gestolen. Een getuige trof onder de struiken in de buurt van de school onder meer een TFT-computerscherm aan. Hij waarschuwde de politie. Die kon de twee al snel inrekenen. Hun ouders zijn gewaarschuwd en het duo is ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Vernieling etalageruit

Zondag rond 0.15 uur hebben enkele getuigen een 40-jarige inwoner uit Helmond aangehouden. De man had in de Heistraat uit balorigheid een grote etalageruit vernield. Direct nadat hij was aangehouden werd hij overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man bedreigde en beledigde de politieagenten. Hij is daarop ingesloten.

Helmond: Helmonder de cel in na geweldplegingen

Zondagmorgen rond 2.20 uur is op de Steenweg een 33-jarige Helmonder aangehouden. Hij was bij een horecazaak buiten gezet omdat hij binnen gevochten had. Kort nadien kwam hij terug en wilde hij weer naar binnen. Hij werd echter aangehouden door de politie. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Een agent liep daardoor knieletsel op. De Helmonder is daarna ingesloten.

Helmond: Aanpak huiselijk geweld

Zondagmiddag rond 12.30 uur is in de Heistraat een 33-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij had thuis tijdens een ruzie met zijn vrouw haar geslagen en haar met de dood bedreigd. Na de mishandelingen vertrok de man de stad in. Na zijn aanhouding is hij ingesloten.

Lieshout: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zondagmorgen om 4.00 uur is op de Servaasstraat een 32-jarige Helmonder aangehouden. Politieagenten zagen hem met zijn auto over de Provincialeweg slingeren. Hij was dronken. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,9 vast gesteld. De man moet zijn rijbewijs inleveren en hij krijgt een proces-verbaal.

Asten: Geweldplegers opgepakt

De politie heeft zondagmorgen om 2.40 uur op de N279 in Asten twee Helmonders en een inwoner uit Gemert aangehouden. De drie waren betrokken bij een mishandeling van een 19-jarig man uit Asten, een 17-jarige jongen uit Deurne en een 17-jarig meisje uit Milheeze. De betrokkenen kwamen elkaar tegen op de Prins Bernhardstraat en er werd over en weer wat geroepen wat uitdraaide op een vechtpartij. De slachtoffers liepen allen kneuzingen op. Na de geweldplegingen gingen de drie er vandoor met een auto. De inmiddels gewaarschuwde politie onderschepte de auto van de drie in de N279. De twee Helmonders zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. De derde verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deurne: Vrouw lastig gevallen

Zondagmorgen rond 4.30 uur is op de Liesselseweg een vrouw van 28 uit Deurne door een nog onbekende man van haar fiets getrokken. De vrouw werd vastgepakt en mee naar een sloot getrokken. Het slachtoffer, sloeg, schopte en beet van zich af. De man liet toen los en liep te voet weg. Uit onderzoek later bleek dat mogelijk een auto in de buurt had gestaan. De vrouw bleef ongedeerd.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van zaterdag op zondag is in de Parklaan een blauwe Ford Escort met het kenteken PT-ZB-27 gestolen.

Someren: Verkeersongeval

Zondag rond 2.10 uur zijn op de kruising Herselseweg en Mierloseweg twee mannen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. De bestuurder van een auto, een 26-jarige inwoner van Veldhoven verloor de macht over het stuur en botste met zijn auto tegen een boom. Hij en een 25-jarige inwoner van Someren, die bij hem in de auto zat, moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijden. Ze zijn met borst- hoofd- en nekletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Nuenen: Draaimolen in brand gestoken

Zondagmorgen rond 2.40 uur brak brand uit in een draaimolen op het kermisterrein aan het Park in Nuenen. De brand werd door exploitanten tijdig ontdekt. Ze hebben de brand direct geblust. Desondanks ontstond er schade aan het zeil, enkele toestellen en de vloer. De brand is vermoedelijk aangestoken.