1e persbericht van zondag 1 juli

Eindhoven 11-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Zaterdag rond 13.30 uur zijn op het Wilhelminaplein en de Vrijstraat twee fietsendieven aangehouden. Oplettende getuigen zagen de twee bezig met het stelen van fietsen op de Emmasingel en even later op de Keizersgracht. De politie werd gewaarschuwd en de getuigen hielden intussen de twee nauwlettend in de gaten. Een verdachte, een 31-jarige Eindhovenaar kon op aanwijzing van de getuigen, op het Wilhelminaplein worden aangehouden. Hij verzette zich zodanig dat de tweede verdachte kans zag weg te komen. Hij werd echter door de politie te voet gevolg tot in een warenhuis aan de Vrijstraat waar hij alsnog in de kraag werd gevat. De twee hadden inmiddels twee fietsen gestolen en bij een derde fiets hadden ze het slot al kapot gemaakt. De twee fietsendieven zijn in verzekering gesteld.

Eindhoven: Kinderen lastig gevallen

Zaterdagmiddag rond 17.15 uur heeft een nog onbekende man kinderen lastig gevallen en een meisje onzedig betast. De kinderen, drie meisjes van negen, waren aan het spelen in een speeltuintje aan de Merckthoef. Een man met een bal in zijn handen kwam naar de kinderen toe. Kort daarop vroeg hij aan de meisjes of ze zijn bal uit de struiken wilden halen. Een meisje deed dat. Toe ze in de struiken was betastte de man haar. Het kind rukte zich los en ze is met de andere kinderen naar haar ouders gerend.

De dader is een man van ongeveer 1.75 meter groot, tussen de 30 en 40 jaar oud, en hij heeft een normaal postuur. De man sprak met een licht Belgisch accent. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een vermoedelijk groen T-shirt. Hij had een zwarte baseball-cap op. De man had krullend haar tot in de nek. Volgens de kinderen had hij een opvallende manier van lopen. Hij sjokte.

Eindhoven: Verkeersongeval

Een 18-jarige man uit Geldrop is zaterdagavond rond 23.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op kruising Sint Petrus Canisiuslaan en de Jan van Eijkgracht. Hij was met de fiets en verleende geen voorrang aan een van links komende auto, bestuurd door een 20-jarige Eindhovenaar. Het slachtoffer is met hoofd- en mogelijk hersenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Helmond: Gebroken neus

Zaterdag om 22.35 uur is op de Markt in Helmond een 21-jarige Helmonder aangehouden. Hij was een 19-jarige man uit Erp te lijf gegaan. De oorzaak waren relatieperikelen. Hij sloeg het slachtoffer verschillende keren tegen zijn hoofd waardoor hij een gebroken neus en kneuzingen opliep. Het slachtoffer heeft zich in een ziekenhuis laten behandelen. De agressor is in verzekering gesteld.

Deurne: Verkeersongeval

Een vrouw van 38 uit Deurne is zaterdagmiddag rond 14.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Vlierdenseweg. De vrouw was met een snorfiets en reed op het fietspad. Een 39-jarige automobilist uit Nuenen wilde bij een tankstation de inrit oprijden en liet de vrouw niet voor gaan. De vrouw liep een gebroken been en hoofdletsel op. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

Son: Dronken automobilist

Zondagmorgen om 1.15 uur is op de Gentiaanlaan in Son een 37-jarige man uit Son aangehouden. Agenten zagen hem met zijn auto over de Gentiaanlaan slingeren. Hij bleek dronken. Op het politiebureau werd een ademtest gedaan en toen bleek dat de man een alcoholpromillage van ruim 1,5 had. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.