Politie Zaanstreek-waterland


13:19 09-JUL-04
loc.: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Gestolen voertuigen aangetroffen in loods

In een loods aan de Industrieweg stelde de politie vrijdagochtend een onderzoek in. Het vermoeden bestond dat zich in het pand een hennepkwekerij zou bevinden. Binnen troffen de agenten echter vijf luxe auto's (vier Audi's en een Porsche) aan en twee kleine vrachtwagens. Alle voertuigen bleken gestolen te zijn. In de loods werden geen personen aangetroffen.
De recherche is een onderzoek gestart naar mogelijke verdachten achter deze diefstallen.

23:04 09-JUL-04
loc.: ZAANDAM, DAM

Aanhouding na bedreiging portier met mes

De politie kon ingrijpen bij een conflict tussen portiers en een 22-jarige man uit Koog aan de Zaan. De man had bij een horecagelegenheid een portier bedreigd met een vlindermes toen hij was verboden om naar buiten te lopen met een bierglas. Meerdere portiers schoten hun collega's te hulp waarop de jongen vluchtte. Hij kon door de agenten op de Dam worden aangehouden.

01:11 10-JUL-04
loc.: PURMEREND, LOOIERSPLEIN

Twee beschonken mannen aangehouden

Surveillerende agenten spraken een 27-jarige Purmerender aan die met een fles sterke drank over het Looiersplein liep. De man, in beschonken staat, schreeuwde naar de dienders en gaf een valse naam op. Hierop werd hij aangehouden. Zijn maat, ook in kennelijke staat, bemoeide zich op hinderlijke wijze met de aanhouding en reageerde niet op de vorderingen om zich uit de voeten te maken. Ook hij werd aangehouden.
Na verhoor aan het politiebureau en het uitdelen van een aantal bekeuringen mochten de mannen hun weg vervolgen.

10:13 10-JUL-04
loc.: PURMEREND, PURMERDIJK

Fietser met geweld overvallen

Een groep van acht jongens beroofden zaterdagochtend rond 00:10 uur een 18-jarige jongen uit Purmerend van zijn geld op de Pumerdijk. Het slachtoffer werd tot stoppen gedwongen toen hij de groep op de fietst naderde. Hij werd vervolgens meerdere keren geschopt en geslagen en moest zijn geld afgeven. Hierop rende de jongens weg en kon hij naar huis fietsen.

17:48 10-JUL-04
loc.: ZAANDAM, SCHELLINGWEG

Hennepkwekerij ontdekt bij brandje

Bij een brandje in een loods ontdekten brandweer en politie een weedplantage van ongeveer 500 planten. De planten en kweekbenodigdheden werden in beslag genomen en vernietigd. De politie hield twee mannen (58 jaar uit Koog aan de Zaan en 59 jaar uit Zaandam) aan en startte een onderzoek naar hun betrokkenheid.
De brand in het pand was ontdekt door een voorbijganger, hij had rook uit het dak van het pand zien komen.


11-JUL-04

loc: Diverse

Vijfmaal rijverbod voor rijden onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag maakte de politie proces verbaal op tegen vijf bestuurders voor het rijden onder invloed van alcohol. Twee bestuurders werden aan de kant gezet in de gemeente Purmerend, twee in Zaanstad en een in de Wijdewormer. Alle verdachten kregen een rijverbod en proces verbaal.
De hoogst gemeten waarde (570 ug/l) was van een 20-jarige bestuurder uit Amsterdam Zuid-Oost. Opmerkelijk was dat agenten hem na zijn vrijlating rijdend aantroffen op de Zaanweg in Wormerveer, zonder rijbewijs (ingenomen), met een rijverbod in een niet verzekerde auto. Dit maal werd ook de wagen in beslag genomen.

04:00 11-JUL-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Aanhoudingen na vechtpartij

De politie hield drie personen aan voor hun betrokkenheid bij geweldplegingen op de Koemarkt. Een 19-jarige man uit Purmerend was door portiers aangehouden bij een knokpartij in een kroeg. Eenmaal in handen van de politie vocht hij op straat verder tegen zijn aanhouding. Hierbij viel de verdachte met een politieagente door een ruit van het café. Er raakte niemand gewond, de man kon overmeesterd worden. Hij werd ingesloten.
Kort na dit incident mishandelden twee bekenden van de verdachte een 20-jarige Purmerender die een opmerking had gemaakt over het gedrag van de man. Het slachtoffer werd meerdere malen geschopt en geslagen en wist te vluchtten. De verdachten (16 en 17 jaar uit Purmerend en Ilpendam) konden enige tijd later worden aangehouden.

07:50 11-JUL-04
loc.: OOSTZAAN, SKOONZICHT

Politie zoekt getuigen van beroving taxichauffeur

De Politie Zaanstreek-Waterland verzoekt getuigen van een beroving van een taxichauffeur in Oostzaan zich te melden.
Bij de gewelddadige beroving brak de chauffeur vermoedelijk zijn neus. Hij moest per ambulance worden afgevoerd naar ziekenhuis de Heel.
De verdachten, gekleed in spijkerbroeken en zwarte t-shitrs, waren meegereden vanuit Amsterdam. Bij het afrekenen ontstond onenigheid waarop de man hard in het gezicht werd geslagen en het verschuldigde bedrag van vijftig euro uit zijn handen werd getrokken. De verdachten vluchtten de buurt in.
Het slachtoffer reed in een taxibusje van het merk Mercedes. Het incident speelde zich af in de straat de Draaiklok ter hoogte van Skoonzicht
Personen die informatie hebben over de verdachten of getuige zijn geweest van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief).


---- --