Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 11 juli

Den Helder 11-07-2004 - 15.00 uur

Man vermist. Politie roept getuigen op

Den Helder, zaterdag 10 juli 2004.

Een 77-jarige man uit Den Helder wordt sinds zaterdagochtend vermist. Het betreft de heer Aad van der Park. In verwarde toestand heeft hij zijn woning aan de Langestraat verlaten rond 10.00 uur. Er is sindsdien niets meer van hem vernomen. Hij heeft geen geld of vervoermiddel meegenomen. De familie vreest voor zijn leven. Van der Park is ongeveer 1.80 meter lang, heeft grijs haar, draagt een groen-bruinig jack, een donkerbruine broek en een donkerzwart overhemd met ruit. Hij staat landelijk gesignaleerd als vermiste persoon. Tevens wordt er gezocht vanuit de lucht met een vliegtuig van de Landelijke Korps Politie Diensten en kijken kustwacht en marine naar hem uit.

De politie verzoekt mensen die van der Park hebben gezien contact op te nemen met het bureau in Den Helder via 0900-8844.

Diefstal uit woning

Den Helder, zaterdag 10 juli 2004.

Vanuit een woning aan de Spaarnestraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een dief geld weggenomen. De dader heeft vermoedelijk gebruik gemaakt van het touwtje wat uit de brievenbus hing. De bewoner had vergeten het voor de nacht weer binnen te halen.

Bromfietser aangehouden na weigering blaastest

Den Helder, zaterdag 10 juli 2004.

Een 33-jarige bromfietser uit Den Helder is aangehouden op de Middenweg rond 16.00 uur. De man was met zijn bromfiets en zijn achterop zittend 6-jarig kind tegen een stoeprand aangereden en daardoor gevallen. Beiden droegen geen helm. Het kind moest worden onderzicht in het Gemini Ziekenhuis. De man wenste niet mee te werken aan een alcoholtest. Daarop werd hij werd aangehouden. Ook de 22-jarige moeder van het kind werd aangehouden omdat zij probeerde de aanhouding te verhinderen.

Winkeldieven ingesloten

Schagen, zaterdag 10 juli 2004.

Rond 17.00 uur zijn twee winkeldieven, beiden 20 jaar oud en afkomstig uit Schagen en Den Helder, aangehouden op het station aan het Plantsoen. De mannen hadden schoenen gestolen uit een winkel aan de Nieuwstraat. In de winkel werd de diefstal ontdekt, een werkneemster sprak de mannen hierop aan. Een van hen duwde de vrouw. De mannen namen vervolgens de benen. Op aanwijzing van de vrouw heeft de politie de mannen op het station kunnen aanhouden. Dit gebeurde met veel verzet. Een van de agenten is gebeten in zijn bovenlijf en heeft daardoor een bloeduitstorting opgelopen. De mannen zijn in verzekering gesteld.

Dronken man ingesloten

Den Helder, zaterdag 10 juli 2004.

Een 46-jarige man uit Den Helder is aangehouden op de Adriaan de Grootstraat rond 20.30 uur. De man was in behoorlijke staat van dronkenschap. Hij vernielde in zijn kennelijk kwade dronk een fiets. Ter ontnuchtering is de man ingesloten.

Inbraak woning

Den Helder, zondag 11 juli 2004.

In een woning aan de Texelstroomlaan is ingebroken rond 02.00 uur. De bewoner van het pand werd wakker van een geluid. Bij het nemen van poolshoogte bleek dat de inbreker in zijn werkzaamheden gestoord moest zijn. De PC was al ontkoppeld. Wel heeft de dader geld meegenomen. Hij heeft de woning kunnen binnendringen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren.

Drankrijdster levert rijbewijs in

Den Helder, zondag 11 juli 2004.

Een 41-jarige vrouw uit Den Helder is aangehouden op de N9 rond 03.20 uur. De vrouw had een behoorlijke slok op, ze blies 590 ug/l en kan daarom haar rijbewijs inleveren. Ook kan ze een dagvaarding tegemoet zien.

Dronken bromfietser

De Koog, zondag 11 juli 2004.

Op de Nikadel is een 16-jarige bromfietser uit Oosterend aangehouden rond 04.10 uur. De jongen reed over de Dorspstraat en negeerde een geslotenverklaring. Hij bleek met drank op te rijden en blies op het bureau 445 ug/l, dat is tweemaal meer dan is toegestaan.