Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 11 juli 2004

* ROTTERDAMMER AANGEHOUDEN NA POGING DIEFSTAL UIT VITRINE JUWELIER

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks kwart over vier hielden surveillerende politiemensen van het district West een twintigjarige man uit Rotterdam op heterdaad aan tijdens een poging sieraden uit een vitrine te stelen. Twee mannen op één scooter, geheel in het zwart gekleed met bivakmuts op, stopten voor de etalage van een juwelier aan de Vierambachtstraat, toen de passagier met een steen de ruit ingooide. Het tweetal zag vervolgens de politiemensen en ging er vandoor. Eén van hen kon na een achtervolging aangehouden worden, de andere reed met de scooter weg. De Rotterdammer werd voor nader verhoor en onderzoek naar het politiebureau meegenomen, waar hij in verzekering werd gesteld. Naar de andere man wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks elf uur werd een 58-jarige Rotterdammer op de West-Sidelinge beroofd. Het slachtoffer was lopend onderweg naar zijn woning toen hij door een nog onbekende man werd aangesproken. Plotseling pakte de man een mes en eiste geld van de Rotterdammer. Nadat de man het mes van zijn belager wist af te pakken, ontstond een worsteling waarbij het de berover lukte om de portemonnee, waarin 130 euro, van het slachtoffer te stelen. Met de buit vluchtte de onbekende weg. De 58-jarige man liep als gevolg van de worsteling enkele lichte verwondingen op.


* AUTOMOBILIST BEKNELD NA AANRIJDING
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag raakte een 44-jarige man uit Rotterdam gewond na een aanrijding op de Botlekweg. Een 59-jarige automobilist uit Brielle reed over de Trentweg en wilde linksaf slaan om de Botlekweg in te rijden. Vermoedelijk zag hij hierbij de auto van de Rotterdammer over het hoofd. De 44-jarige man raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde situatie worden bevrijd. Hij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De Technische OngevallenDienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield zaterdagavond een snelheidscontrole op het Molenvliet. Tussen kwart voor negen en half elf reden 104 van de 575 automobilisten harder dan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 117 km/uur.