Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zeeuw ORC-Club kampioen tijdens Deltaweek 2004

IMS klassement gewonnen door Belgische schipper

Colijnsplaat, 11 juli 2004: De laatste wedstrijden in de IMS klasse en het ORC-Club kampioenschap Zuid zijn vandaag gevaren. Het snelste schip van de hele week werd gevaren door een Belgische schipper, Ice, die voor het tweede jaar op rij won in de IMS 1-klasse (de klasse met de snelste zeilschepen). Het kampioenschap ORC-Club Zuid is door de Zeeuwse schipper de Waal in de wacht gesleept.

De deelnemers kunnen terugkijken op een spannende Deltaweek met overwegend zwaar weer, wat de uitdaging er alleen maar groter op maakte. De strijd om het ORC-Club kampioenschap Zuid was dit jaar een Zeeuws onderonsje. Kopje Kleiner van Schouwen-Duiveland, Den Druzigen van Noord-Beveland en Pepaju van Zuid-Beveland eindigden als eerst drie voor het kampioenschap in de ORC-1 klasse. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking werden onderstaande winnaars gehuldigd.

Winnaars ORC-Club kampioenschap Zuid 2004:
ORC 1: Kopje Kleiner van schipper De Waal uit Bruinisse; ORC 2: Bon Vivant van schipper Hooimaaijers uit Waalwijk; ORC 3: Titan van schipper de Bruin uit Bergen op Zoom; ORC 4: Nixe van schipper Adriaans uit Helmond.

De vers gehuldigde ORC-Club Kampioen Zuid, Schipper de Waal uit Bruinisse doet al sinds 1980 mee met de Deltaweek, eerst in de IMS klasse en nu in de ORC-Club klasse. De Deltaweek wedstrijden zeilt hij vooral voor de gezelligheid, maar uiteraard is hij trots op de winst. "We hebben dan ook de hele week goed gezeild." aldus De Waal. "Kenmerkend van deze Deltaweek was de harde wind. Maar dat leverde geen problemen op, mede dankzij de goede organisatie, de ervaren wedstrijdleiding en de banen die gedurende de week zijn uitgelegd. Het is wederom een heerlijke Deltaweek geweest met voor ons goed resultaat."

In de IMS klasse werden de volgende prijzen uitgereikt.

Winnaars overall IMS klassement Deltaweek 2004:
Zilveren schip voor IMS 1: Audi met schipper Ice uit Antwerpen; Scheepsbel voor IMS 2: Xanadu van schipper van Oeveren uit Goes;

Dagwinnaars van zondag 11 juli:
IMS 1: Audi met schipper Ice uit Antwerpen;
IMS 2: Xanadu van schipper van Oeveren uit Goes;
ORC-1: Kopje Kleiner van schipper de Waal uit Bruinisse; ORC-2: Beau Bateau van schipper van Zweden uit Middelburg; ORC-3: Noordwind van schipper Aller uit Breskens;
ORC-4: Nixe van schipper Adriaans uit Helmond.

Deltaweek 2005
Volgend jaar zal de Deltaweek worden gehouden van 1 tot en met 10 juli.