Gemeente Renswoude



Burgerlijke stand
Datum: 12/07/2004 Bron: De Heraut

BURGERLIJKE STAND GEMEENTE RENSWOUDE
Geboren:

* 22-06: Margaretha Gijsberta, dochter van J. van Maanen en W.H. Koudijs;

* 24-06: Kimberley, dochter van G.H. van Burken en A. van Hunen;
* 02-07: Cornelis Teunis, zoon van C.H. Boonzaaijer en C.T. van de Weerd.

Ondertrouwd:
geen.

Gehuwd:

* 24-06: G.A.A. van Donselaar en M.J.S. van Gent;
* 24-06: A. Willemsen en H.H.K. de Rooij.
Overleden:
geen.
Kapvergunning
Datum: 12/07/2004
VOORNEMEN VERLENING KAPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Renswoude zijn in principe voornemens om een kapvergunning te verlenen ten behoeve van het vellen van een eik en een berk bij de Christelijke Basisschool de Stifthorst aan de Van Reedeweg.
Bedenkingen tegen dit voornemen kunnen schriftelijk, uiterlijk tot 12 augustus 2004, worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Ubbeschoterweg 10
Datum: 12/07/2004
VERGROTING BOUWPERCEEL UBBESCHOTERWEG 10 TE RENSWOUDE Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde staten van Utrecht bij besluit van 22 juni 2004, nr.2004REG001600i goedkeuring hebben verleend aan het besluit van burgemeester en wethouders van 27 april 2004 tot vaststelling van de wijziging ex artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) van het bestemmingsplan Buitengebied Renswoude 1995 .
Deze wijziging heeft betrekking op het perceel Ubbeschoterweg 10 van de heer J.G. Verbeek.
Belanghebbenden kunnen beroep tegen dit besluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s Gravenhage. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag waarop burgemeester en wethouders dit besluit na voorafgaande openbare kennisgeving ter inzage leggen. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd van 136,-- voor een natuurlijk persoon en 273,-- voor een rechtspersoon. Hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 36 van de Wet op de Raad van State (algemene en bijzondere bepalingen over beroep) zijn van toepassing.
Molenstraat 26
Datum: 12/07/2004
VERLENING UITWEGVERGUNNING MOLENSTRAAT 26
Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend op grond van artikel 2.1.5.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening een uitwegvergunning te hebben verleend aan de heer A.H.D.Kamphorst ten behoeve van de aanleg van een uitrit op De Hooge Hoek aan de achterzijde van het pand Molenstraat 26 te Renswoude. Bedenkingen tegen het verlenen van de uitwegvergunning kunnen gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot 23 augustus 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Jansen van de afdeling Algemene Zaken, tel.:0318-578153.
Bouwvergunningen
Datum: 12/07/2004

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Door het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende bouwvergunningen verleend aan:

1. de heer W.E. Hek ten behoeve van de bouw van een garage op het perceel Oude Holleweg 3 te Renswoude;

2. de heer D.A. Verbeek ten behoeve van de bouw van een bedrijfshal op het perceel Molenstraat 35 te Renswoude;
3. de heer D.J. ten Voorde ten behoeve van de uitbreiding van de woning op het perceel Dorpsstraat 43 te Renswoude;
4. de heer R. van Ginkel ten behoeve van het vergroten van de woning achterzijde op het perceel Meidoornlaan 6 te Renswoude.
Een ieder, die door het verlenen van een bouwvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 23 augustus 2004, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van een bouwvergunning worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht.
INGEKOMEN AANVRAGEN BOUWVERGUNNING
De volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:
1. de heer L.H. van Harten ten behoeve van de bouw van een woning op het perceel Barneveldsestraat 46 te Renswoude;
2. de heer C.A. Bos ten behoeve van het plaatsen van een erker aan de voorzijde van het perceel Molenstraat 5 te Renswoude;
3. mevrouw M. van Ginkel voor het plaatsen van een erker aan de voorzijde van het perceel Molenstraat 7 te Renswoude;
4. de heer W.J. van Triest voor het vernieuwen van een berging op het perceel Ubbeschoterweg 12 te Renswoude.

Ten behoeve van aanvraag 1 is het college van Burgemeester en wethouders voornemens vrijstelling te verlenen op grond van artikel 16, lid 4 van het bestemmingsplan Buitengebied Renswoude. Ten behoeve van aanvraag 2 en 3 is het college van Burgemeester en wethouders voornemens vrijstelling te verlenen op grond van artikel 15, lid 1 sub d van het bestemmingsplan West 75. Bedenkingen tegen het verlenen van een vrijstelling kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging van het bouwplan, derhalve tot 10 augustus 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Van Essen van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160. Geen plastic in kliko
Datum: 12/07/2004
GEEN PLASTIC IN BRUINE KLIKO
Zoals wellicht bekend is, is er biologisch afbreekbaar plastic in de handel gekomen. Dit materiaal zou via de GFT-containers afgevoerd kunnen worden. Wij kunnen echter niet toestaan dat er plastic in de bruine klikos terecht komt, omdat onze afvalverwerker het onderscheid tussen gewoon en afbreekbaar plastic niet kent. U wordt dan ook verzocht om helemaal geen plastic in de bruine kliko te deponeren.

Rampenplan TDG
Datum: 12/07/2004
Rampenbestrijdingsplan voor TDG
In de gemeente Veenendaal ligt vanaf vandaag het rampenbestrijdingsplan voor het bedrijf TDG ter inzage. TDG is een Veenendaals distributiebedrijf waar onder meer zeer licht ontvlambare gassen als LPG en aardgas worden opgeslagen. Daarom valt het bedrijf onder het Besluit Risico's Zware Ongevallen en is de burgemeester verplicht een rampenbestrijdingsplan voor het bedrijf vast te stellen. Een rampenbestrijdingsplan wordt gemaakt om tijdens een ramp of een calamiteit met risico's voor de omgeving, informatie aan de betrokken hulpverleningsdiensten te geven over de bestrijding van de ramp. TDG aan het Arsenaal in Veenendaal voldoet aan alle eisen die in de milieuvergunning gesteld zijn. TDG komt ook voor op de risicokaart van de provincie Utrecht. Daarop kunnen inwoners zien welke risicovolle bedrijven bij hen in de buurt gevestigd zijn. Het is het eerste bedrijf waar de gemeente een rampenbestrijdingsplan voor heeft gemaakt. Veenendaal maakt voor nog elf andere bedrijven een rampenbestrijdingsplan.
Het rampenbestrijdingsplan voor TDG is gemaakt door een multidisciplinaire werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de brandweer, politie, GHOR (geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen), de gemeenten.
Convenant
Vanwege de effecten die een mogelijk incident bij TDG in verschillende gemeenten kan hebben, hebben de burgemeesters van de zeven gemeenten, waaronder Renswoude, en de commissarissen van de Koningin in Utrecht en Gelderland hun handtekening onder een convenant gezet. Daarin hebben de bestuurders afgesproken dat er, als er zich gemeentelijke of provinciale grensoverschrijdende crises, rampen en zware ongevallen voordoen bij TDG, volgens de bestuurlijke afspraken in het convenant wordt gehandeld.
Het rampenbestrijdingsplan voor TDG ligt vanaf vandaag tot woensdag 11 augustus ter inzage in het informatiecentrum in het gemeentehuis. Als er in die periode geen reacties van inwoners op komen, wordt het plan vastgesteld door de Veenendaalse burgemeester. Daarna wordt het nog getoetst door de commissaris van de Koningin in Utrecht. Meer informatie
Voor meer informatie over het rampenbestrijdingsplan voor TDG kan contact worden opgenomen met Marc van Kooten van de gemeente Veenendaal, telefoon (0318) 538321 of e-mail: info@veenendaal.nl Wet Milieubeheer
Datum: 28/06/2004

VERGUNNING WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen ligt gedurende zes weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude de volgende beschikking ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:
de heer A.W. Breedijk ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Woudegge 2 te Renswoude.
Strekking van de beschikking: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde vergunning.
De beschikking kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Beroep tegen de beschikking kan worden ingediend door degenen, die reeds bedenkingen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit en degenen, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van bedenkingen tegen het ontwerpbesluit. Het beroepschrift moet voor afloop van de termijn van terinzageligging, derhalve voor 11 augustus 2004, in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.

INTREKKING VERGUNNING
Vanaf morgen ligt gedurende zes weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, de volgende intrekkingsbeschikking ter inzage: Intrekking van de op 7 september 1976 verleende vergunning ten behoeve van het agrarisch bedrijf van de heer G. van de Fliert aan het Dijkje 3 te Renswoude op basis van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer. De beschikking kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren.
Beroep tegen de beschikking kan worden ingediend door degenen, die reeds eerder bedenkingen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit en door degenen, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van bedenkingen tegen het ontwerpbesluit. Het beroepschrift moet voor afloop van de termijn van terinzageligging, derhalve voor 11 augustus 2004, in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.
Bouwvergunningen
Datum: 28/06/2004

INGEKOMEN AANVRAGEN
De volgende aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend:
* De heer E. Blankespoor ten behoeve van het vergroten van de berging op het perceel Van Reedeweg 52 te Renswoude. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Van Essen van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160.

Wegafsluiting
Datum: 28/06/2004

BIESBOSSERWEG EN KOOIWEG AFGESLOTEN
Op woensdag 30 juni a.s. zal de nieuwe slijtlaag van de Biesbosserweg en de Kooiweg aangebracht worden. Op deze dag zullen beide wegen afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Aanwonenden kunnen hun percelen wel bereiken.

naar boven

© 2004 Gemeente Renswoude