Gemeente Katwijk

Geen strandherkenningsborden aan Katwijkse strand dit jaar

Katwijk, 12 juli 2004

De herkenningsborden aan het Katwijkse strand zullen dit jaar niet worden teruggeplaatst. De storm van 23 juni j.l. vaagde een groot deel van de blauwe borden weg. Het opnieuw bestellen en plaatsen duurt (vanwege de lange levertijd) zo lang dat het niet haalbaar is om dat in deze zomer nog te doen. Volgend jaar zullen de borden met een versterkte en stormbestendige constructie weer aanwezig zijn op het strand.

De borden staan er al een aantal jaren en dienen voor de herkenbaarheid voor kinderen op het strand. Ze zijn voorzien van grote symbolen zodat kinderen goed kunnen onthouden waar hun ouders of verzorgers zitten. De hevige storm in juni j.l. zorgde er voor dat een groot deel van de borden afbrak en door het water werd meegenomen. De meeste borden zijn inmiddels teruggevonden maar zijn zodanig vernield dat ze niet meer te gebruiken zijn.

Er is door de gemeente Katwijk natuurlijk gelijk nagedacht over een meer stormbestendige oplossing. Deze laat echter (o.a. door de lange levertijd) op zich wachten. Een tijdelijke oplossing heeft de gemeente Katwijk op dit moment niet voorhanden. Volgend jaar zal de gemeente, voordat het seizoen begint, de nieuwe borden plaatsen.