SP Nijmegen


No claim? No way!
Hou de No Claim-regeling uit het ziekenfonds! Een mens is toch geen auto?!

Eerste handtekeningen No Claim-campagne Nijmegen binnen

12-07-2004 o Op maandag 12 juli is de SP afdeling Nijmegen begonnen met de No Claim no Way campagne van de afdeling. Het streven is om voor het Tweede Kamerdebat 10.000 handtekeningen in Nijmegen en omgeving op te halen.

Voorbijgangers worden gevraagd de actiekaart te tekenen

De eerste symbolische handtekening werd gezet door Jan Troost, voorzitter van de landelijke chronisch zieken en gehandicaptenraad (CG-raad). Net zoals de SP is de CG-raad tegen de No claimregeling in het ziekenfonds. De regeling pakt vooral voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen slecht uit. SP-actiecoördinator Jola van Dijk: "Iedereen gaat een hogere premie betalen, maar alleen mensen die geen gebruik maken van de dokter of het ziekenhuis krijgen aan het eind van het jaar hun geld terug. Dit tast de solidariteit in de zorg aan en is bovendien bureaucratisch."

Jan Troost en Jola van Dijk met grote No claim actiekaart
Jan Troost en Jola van Dijk met de eerste vergrote actiekaart

Over de aftrap van de actie is Van Dijk erg tevreden: "Wanneer we het verhaal aan voorbijgangers uitleggen tekenen ze meteen de actiekaart. Zo hebben we in een uur tijd 150 handtekeningen opgehaald en dat op een rustige maandagmiddag. Dat belooft wat voor de komende weken. We zullen na de vierdaagseweek iedere zaterdag in de stad staan."

Nimweegs Nieuws
Abonneer je op Nimweegs Nieuws, de e-mail nieuwsbrief van de SP afdeling Nijmegen.

© SP 1996-2004