Bouwfonds

Persbericht

Den Haag/Hoevelaken, 12 juli 2004

Bouwfonds PROPERTY FINANCE neemt portefeuille zakelijke vastgoedfinancieringen van STAALBANKIERS OVER

Bouwfonds Property Finance B.V. gevestigd in Hoevelaken en Staalbankiers gevestigd in Den Haag hebben een principe overeenkomst gesloten over de overname van de portefeuille zakelijke vastgoedfinancieringen van laatstgenoemde door Bouwfonds Property Finance, inclusief de werknemers. De omvang van de overgenomen portefeuille bedraagt circa E 1 miljard en betreft vooral beleggingsfinancieringen in Nederland. De portefeuilles van Staalbankiers en Bouwfonds Property Finance sluiten goed op elkaar aan.

De overname past in de strategie van Bouwfonds Property Finance: versterking van de positie op de vastgoedfinancieringsmarkt in Nederland en het verder uitgroeien naar een toonaangevende internationale vastgoedfinancier.
Bouwfonds Property Finance heeft op dit moment al een sterke positie op de Nederlandse vastgoedfinancieringsmarkt en is succesvol in Europa, alsmede de USA.

Staalbankiers wil zich, zoals eerder dit jaar aangekondigd, volledig richten op Private Banking activiteiten. De overdracht van de portefeuille zakelijke vastgoedfinancieringen is een belangrijke stap in die richting.

Het streven is de daadwerkelijke overdracht van de activiteiten in het derde kwartaal van 2004 te voltooien. Uiteraard met inachtneming van advies- en toestemmingstrajecten, ondermeer van de toezichthoudende instanties. De transactie zal gestructureerd worden als een overname van alle leningen en de daaraan gekoppelde zekerheden van Staalbankiers door Bouwfonds Property Finance.
De overname heeft geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid. De aan de portefeuille verbonden personeelsleden zullen te zijner tijd bij Bouwfonds Property Finance in dienst treden.

Voor nadere informatie:
Staalbankiers Bouwfonds Property Finance B.V.
Rob Mol 030 - 693 8504 Mr. M.A.C. Kokkeel 033 - 25 39 780

LK 1207 2004