Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

=================

Nieuwe uitgave: Achterhoek Vakantiekrant

Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT), mede namens de VVV s in de Achterhoek en Drukkerij Weevers uit Vorden hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de uitgave van de Achterhoek Vakantiekrant.

Achterhoek Vakantiekrant

Deze nieuwe krant zal in de week van 12 juli 2004 voor het eerst verschijnen in een oplage van 16.000 ex. Zoals de titel al doet vermoeden is deze krant gericht op alle toeristen die de Achterhoek rijk is. Via ruim 400 afhaalpunten zal deze krant voor de toerist gratis bereikbaar zijn. Bij deze afhaalpunten moet u denken aan campings, hotels, restaurants, gemeentehuizen, musea, en natuurlijk alle VVV kantoren. In het hoogseizoen verschijnt de Achterhoek Vakantiekrant één keer in de twee weken en daarbuiten in een lagere frequentie.

Achterhoek Agenda

In de krant staat redactionele informatie over de belangrijkste evenementen in de Achterhoek. Er wordt ook een zeer compleet overzicht gegeven van activiteiten per plaats uit de gehele Achterhoek. De informatie voor deze krant wordt verzameld door de VVV s en via www.achterhoekagenda.nl: een internetproduct dat tot stand komt door de samenwerking tussen de VVV s en Drukkerij Weevers. Naast de bron voor de publicatie in de vakantiekrant is deze internetsite ook bedoeld voor alle initiatiefnemers van activiteiten en evenementen die bij het afspreken van datums eerst deze site kunnen raadplegen om te voorkomen dat belangrijke evenementen gelijktijdig plaats vinden en het bezoekersaantal moet worden gedeeld.

Niet alléén voor de toerist

Door de samenstelling van de Achterhoek Vakantiekrant is deze niet uitsluitend interessant voor de toeristen, maar tevens voor alle inwoners van de Achterhoek die graag op de hoogte willen blijven van de vele activiteiten die er worden georganiseerd.

De eerste keer, in week 29, zal de krant daarom ook, naast de gebruikelijke afhaalpunten, huis-aan-huis verschijnen in de uitgaven van weekbladen Contact, Elna, Zelhems Journaal en De Groenlose Gids.

Aanlevering van informatie

Wilt u de Achterhoek Vakantiekrant redactioneel ondersteunen dan kunt u uw informatie hierover inleveren bij één van de VVV kantoren, Drukkerij Weevers te Vorden (uitgever van weekbladen Contact), (0575) 55 10 10, Grafisch Bedrijf Weevers Elna te Lichtenvoorde (uitgever van weekblad Elna), (0544) 37 13 23 en bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC Zutphen. Dit zijn tevens de adressen waar u terecht kunt voor het aanleveren van activiteiten en evenementen voor vermelding in de Achterhoek Agenda.

Wilt u ook met uw bedrijf of evenement onder de aandacht komen bij de toeristen of inwoners van onze mooie Achterhoek, bij Drukkerij Weevers geven ze u graag informatie over de mogelijkheid tot adverteren in deze krant.

Bij de foto:

De heren Erwin Akkerman van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en Gerhard Weevers van Drukkerij Weevers voor Kasteel Vorden, nu nog in gebruik als Gemeentehuis. Het is de bedoeling dat het Kasteel in 2005 een toeristische bestemming krijgt.