Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

12/07/04 Mr. Pieter van Vollenhoven bij viering 650 jaar stad Vollenhove

Mr. Pieter van Vollenhoven is maandag 12 juli aanwezig bij de viering van het 650-jarig bestaan van de stad Vollenhove. Hij zal de officiële herdenking in de Grote Kerk bijwonen en aansluitend een korte wandeling door het stadshart maken naar de ommuurde tuinen van Marxveld. Ter gelegenheid van de viering wordt de heer Van Vollenhoven benoemd tot ereburger van Vollenhove.

Het Overijsselse Vollenhove herdenkt dit jaar met een groot aantal activiteiten dat het in 1354 stadsrechten kreeg van de landsheer-bisschop van Utrecht. Tientallen voorstellingen, exposities en concerten staan in het teken van het jubileum. Ook wordt in de feestweek van 10-17 juli een reünie georganiseerd voor 'old-Venoosen', oud-inwoners van Vollenhove.

Tijdens de bijeenkomst in de Grote Kerk houdt drs. H.H. Apotheker, burgemeester van Steenwijkerland, een toespraak en houdt acteur Henk van Ulsen een voordracht over belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad. Na de plechtigheid wandelen de genodigden naar de tuinen van Marxveld, waar een presentatie zal zijn van de straattheatergroep Sjeu, het Openluchttheater Toutenburg en het bloemencorso.