QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM kondigt aan dat HourTRACS Web oplossing verkrijgbaar is voor Europa

WAALRE, Nederland, July 12/PRNewswire/ --


- Met nieuwe webgebaseerde toepassing kunnen transportbedrijven de rijtijden in bijna real-time volgen

QUALCOMM Wireless Business Solutions Europe bv, een volledige dochteronderneming van QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), koploper op het gebied van mobiele communicatie voor de transportsector, kondigde vandaag aan dat de HourTRACS Web-oplossing verkrijgbaar is. HourTRACS Web is het eerste webgebaseerde backoffice softwaresysteem voor de Europese markt dat transportbedrijven de mogelijkheid geeft om het rijverloop te controleren en om de rijtijden via internet in bijna real-time te registreren.

HourTRACS Web biedt een ongekende flexibiliteit en bij het ontwerp is rekening gehouden met de laatste ontwikkelingen op het gebied van Europese sociale voorschriften, inclusief connectiviteit met de nieuwe Europese digitale tachograaf.

'HourTRACS Web geeft transport- en vervoersbedrijven essentiële informatie om hun personeelsbeleid te optimaliseren en om hun chauffeurs rechtstreeks te leiden, waardoor ze ervoor kunnen zorgen dat ze Binnen de Europese eisen inzake werk- en rusttijden blijven, zei Michael Geoffrey, managing director van QUALCOMM Wireless Business Services Europe bv. 'Deze investering in webhosting toont het engagement van QUALCOMM om voortdurend nieuwe oplossingen te ontwikkelen die beantwoorden aan de uitdagingen van de huidige bedrijfswereld terwijl ze de huidige oplossingen verder ontwikkelen om hun waarde te vergroten en om aan de veranderende klantenbehoeften te voldoen.'

HourTRACS Web is gebruiksvriendelijk en kostefficiënt en werd al geïnstalleerd bij het Franse transportbedrijf Giraud International, voor het volledige wagenparkbeheer. Het transportbedrijf kan deze nieuwe oplossing ook delen met zijn klanten, onderaannemers en partnervervoermaatschappijen zodat ze een rechtstreeks overzicht krijgen van hun chauffeurs zonder dat ze daarvoor verbinding moeten maken met een speciaal netwerk.

'HourTRACS Web biedt heel wat voordelen. Dankzij de webgebaseerde toepassingen van QUALCOMM kunnen we onze partners en onze klanten gedifferentieerde diensten aanbieden en kunnen we bijna real-time informatie krijgen,' zei Constantin Christov, on-board IT projectmanager, Giraud International. 'We kunnen nu reageren op het rijverloop en onmiddellijk de juiste oplossing zoeken. Dankzij deze nieuwe toepassing is Giraud International de concurrentie een stap voor.'

Met de HourTRACS Web oplossing van QUALCOMM, de enige in zijn soort die vandaag verkrijgbaar is, kan elke partij die bij een bepaalde tocht betrokken is, nauwkeurige informatie delen en opvragen met één eenvoudige klik. De chauffeur wordt niet gestoord tijdens het rijden en toch is de informatie vollediger en gemakkelijker te begrijpen dan met informatie-uitwisselingen via de mobiele telefoon. Bovendien is het bereik van QUALCOMM doorheen Europa veel beter dan het bereik van andere oplossingen.

HourTRACS Web is gekoppeld aan EutelTRACS(R), het wagenparkbeheersysteem van QUALCOMM en biedt gedetailleerde reisgegevens en nauwkeurige tijdsregistratie, waarschuwingen naar de dispatchers als het schema achterop dreigt te raken en het zorgt voor een naadloze data-integratie naar de andere bedrijfstools van de transportbedrijven.

De HourTRACS Web dienst biedt kostefficiënte, multigebruikerstoegang via een standaard webbrowser en is gemakkelijk in te stellen en te bedienen, het heeft een uitgebreide reeks functies voor het wagenparkbeheer, integratiemogelijkheden en geavanceerd reisregistratiebeheer. Er is geen installatie nodig voor afgelegen sites en gebruikers kunnen op elk ogenblik snel toegang krijgen tot de dienst. HourTRACS Web wordt gehost door QUALCOMM en voor klanten die liever via internet toegang krijgen tot de wagenparkgegevens, host en onderhoudt QUALCOMM alle servers, software en klantengegevens.

QUALCOMM is de koploper van de sector op het gebied van hoogwaardige draadloze dataoplossingen met Network Management Centers die elke dag meer dan negen miljoen transacties verwerken. Tot op vandaag heeft QUALCOMM al meer dan 511.000 mobiele communicatiesysteemeenheden naar bedrijven verzonden in meer dan 39 landen in 4 continenten. Voor bijkomende informatie: www.qualcomm-europe.com

QUALCOMM Incorporated (http://www.qualcomm.com) is koploper op het gebied van ontwikkeling en levering van vernieuwende digitale draadloze communicatieproducten en -diensten die gebaseerd zijn op de CDMA digitale technologie van het bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Diego, Californië. QUALCOMM is opgenomen in de S&P 500 Index en is een 2003 Fortune 500(R) bedrijf en wordt verhandeld op de Nasdaq Stock Market(R) onder tickersymbool QCOM.

Met uitzondering van historische informatie, bevat dit persbericht toekomstgerichte verklaring die aan risico's en onzekerheden onderhevig zijn, waaronder de omvang en de snelheid waarmee het HourTRACS Web product geïnstalleerd wordt, wijziging in de economische situatie van de verschillende markten waarin het bedrijf actief is, alsook andere risico's die nu en dan gedetailleerd worden opgenomen in de SEC-rapporten van het bedrijf, waaronder het rapport over de financiële gegevens (10-K) voor de jaarafsluiting op 28 september 2003 en het meest recente Formulier 10-Q.

QUALCOMM is een gedeponeerd handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. HourTRACS is een handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. EutelTRACS is een gedeponeerd handelsmerk van EutelSat S.A. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Voor bijkomende informatie kunt u contact opnemen met Marjolijn Verleg van QUALCOMM Wireless Business Solutions Europe, +31-(0) 40 228-5800, mverleg@qualcomm.com , of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, beide van QUALCOMM Incorporated.

Website: http://www.qualcomm-europe.com
http://www.qualcomm.com

Source: QUALCOMM Incorporated

Marjolijn Verleg van QUALCOMM Wireless Business Solutions Europe, +31-(0) 40 228-5800, mverleg@qualcomm.com, of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, beide van QUALCOMM Incorporated

12 jul 04 09:37