Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 12 juli 2004

(


Hillegom Rijden onder invloed


Op zaterdag 10 juli omstreeks 00.30 uur zag de politie dat een 36-jarige bestuurder uit Rijnsburg door een geslotenverklaring reed aan de Heereweg. Toen de politie de bestuurder aan de kant wilde zetten ging deze ervandoor. Na een achtervolging over de weg, alsmede te voer door een weiland werd de man aangehouden. De man bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 535 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.


Hillegom Auto in de brand

Op zaterdag 10 juli omstreeks 03.10 uur is er een auto uitgebrand aan de Ammerzoden. Brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. Het voertuig is door de politie meegenomen voor technisch onderzoek om na te gaan wat de oorzaak van de brand is.


Noordwijk Mishandeling

Op zaterdag 11 juli omstreek 01.45 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden bij een horecagelegenheid aan De Grent. Een 21-jarige man uit Rijnsburg werd naar aanleiding van een incident uit de horecagelegenheid gezet. Hierna ontstond een woordenwisseling tussen de portier en de man waarna deze laatste een vuistslag in het gezicht kreeg. Hij liep hierbij letsel op aan lip, kaak en nek. De politie stelt een onderzoek in.


Noordwijk Mishandeling

Op zaterdag 11 juli omstreeks 03.00 uur werd een 26-jarige vrouw uit Leiden mishandeld op de Maarten Kruytstraat. Zij stond daar met enkele personen te wachten op een taxi toen zij werd benaderd door een haar onbekende man. Hij zei wat tegen haar waarna hij haar zonder aanleiding een klap in het gezicht gaf. De vrouw liep hierbij letsel op aan het hoofd en oog. In een reactie gaf de vrouw een klap terug. De man is hierop weggelopen. Het betreft een man van ongeveer 20 jaar, 1.70 meter lang, droeg een donker T-shirt met spijkerbroek. De politie stelt een onderzoek in.


Voorhout 5 verdachten aangehouden voor diefstal uit woning

Op zaterdag 11 juli om 06.00 uur heeft de politie in een woning van een van de verdachte te Sassenheim, vijf verdachten aangehouden, variërende in de leeftijd tussen de 18 en 19 jaar wonende te Sassenheim en Frions (Frankrijk). De verdachten waren even tevoren op een feestje geweest in een woning aan de Julianalaan. Daar hadden zij bij het verlaten van de woning een MP3-speler, playstation, geld en een GSM weggenomen. De eigenaresse is hierop met haar vriendin achter de jongens aangegaan waarbij ze enkele goederen achterlieten. Hierna gingen de jongens ervandoor waarna ze later werden aangehouden. Een zesde verdachte moet nog worden gehoord. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden, zij zullen zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Valkenburg - Burgers voorkomen inbraak en zorgen voor aanhouding verdachten
Dankzij de alertheid en doortastendheid van enkele burgers kon de politie op zondag 11 juli rond 17.00 uur twee verdachten aanhouden. Met nog twee voortvluchtige verdachten probeerden ze in te breken in een slagerij annex woning aan de Hoofdstraat. Vier burgers gingen tot actie over nadat ze hoorden dat het vermoedelijk niet pluis was bij de woning. Er stond één man op de uitkijk en drie waren achter de woning bezig om in te breken. Toen ze zich betrapt voelden vluchtten ze in een Mercedes. Twee burgers zetten onmiddellijk met een auto een achtervolging op het vluchtende viertal in. Op de Ringweg lukte het ze de auto klem te rijden. De verdachten probeerden vervolgens lopend weg te komen. Eén van hen, een 26-jarige man uit Nieuwegein werd onmiddellijk door het tweetal overmeesterd. De verdachte dreigde daarbij met een schroevendraaier. Een tweede verdachte, een 22-jarige man uit Nieuwegein, werd door agenten in een tuin aan de Lange Commandeurstraat aangehouden. Naar twee verdachten wordt nog gezocht. De Mercedes is door de politie inbeslag genomen. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.


Leiden Aanhouding winkeldief

Op vrijdag 9 juli omstreeks 19.15 uur hield de politie een 22-jarige man uit Leiden aan in verband met winkeldiefstal. De man had even tevoren uit een winkel aan de Hooigracht een drietal flesjes alcoholische drank weggenomen door deze onder zijn jas te verstoppen. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.


Leiden Inbraak winkel

Op zaterdag 11 juli omstreek 04.20 uur heeft er een inbraak in een winkel plaatsgevonden aan de Lange Mare. Toegang tot de winkel werd verschaft door middel van ingooien van een raam. Weggenomen werd een geldbedrag.


Leiden Rijden onder invloed

Op de Willem van der Madeweg, Morssingel en het Kooizicht controleerde de politie op zaterdag 11 juli tussen 01.10 uur en 03.20 uur een drietal bestuurders. Allen bleken onder invloed te verkeren. De uitslagen varieerde tussen de 245 en 265 ug/l (limiet 220 ug/l). Allen kregen proces-verbaal en een rijverbod.
Op maandag 12 juli omstreeks 00.50 uur werd op de Langegracht een bestuurder gecontroleerd. Ook deze bleek onder invloed te verkeren. Zijn uitslag was 285 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod.


Sassenheim - Kettingbotsing A44

Op de Rijksweg A44, rijbaan richting Den Haag, vond op zondag 11 juli rond 15.50 uur een kettingbotsing plaats. Door de wegens werkzaamheden afgesloten A4 ontstond er door een groter verkeersaanbod op de A44 een file. Een automobilist uit Dordrecht had dit vermoedelijk te laat in de gaten en reed op de file in. Vijf auto's schoven vervolgens op elkaar. Vier weggebruikers moesten met rug- en nekklachten overgebracht worden naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis. Het verkeer ondervond veel hinder van de aanrijding. Voor de afhandeling van de aanrijding en het wegslepen van de auto's was één rijstrook van de twee, voor vier uur afgesloten.


Leiden - Politie houdt winkeldief aan

De politie hield op zaterdag 11 juli rond 17.30 uur een 35-jarige man uit Leiden aan. De man nam uit een supermarkt aan de Stationsweg een aantal levensmiddelen weg zonder deze te betalen. Hij werd daarbij betrapt en overgedragen aan de politie. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de man later in de avond weer op vrije voeten gesteld.


Alphen aan den Rijn Auto in de brand

Op zaterdag 10 juli omstreeks 03.45 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in de brand stond aan het Hazeveld. Ter plaatse bleek de auto al in lichterlaaie te staan. Brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Alphen aan den Rijn Auto in de brand

Op zondag 11 juli omstreeks 01.10 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in de brand zou staan aan de Herenhof. Ter plaatse bleek dat de gehele voorzijde van de auto brandde. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

Op zaterdag 10 juli tussen 00.00 uur en 04.35 uur controleerde de politie een tweetal voertuigen op de Eisenhouwerlaan. De bestuurders hiervan bleken onder invloed te verkeren. Een 48-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn had een uitslag van de ademanalyse van 450 ug/l (limiet 220 ug/l). Een 31-jarige bestuurster uit Rijswijk had en uitslag van de ademanalyse van 595 ug/l. Beide kregen proces-verbaal en een rijverbod.


Leiderdorp Rijden onder invloed

Op zondag 11 juli omstreeks 02.45 uur controleerde de politie op de Hoogmadeseweg een 29-jarige bestuurder uit Gouda. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 780 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de verdachte werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.


Oude Wetering - Met slok op met auto te water geraakt

Een 43-jarige man uit Woerdense Verlaat raakte op zaterdag 10 juli rond 00.45 uur met zijn auto van de Alkemadelaan en kwam tot stilstand in een sloot naast de weg. De man verliet zijn auto en liep weg. Een getuige gaf dit door aan de politie die de man even later al waggelend nabij de Alkemadelaan aantrof. Hij had een nat pak en lichte verwondingen in het gezicht. Een alcohollucht kwam de agenten tegemoet. De man werd daarop aangehouden als verdacht van het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf als uitslag 780 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.


Leiderdorp Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juli een alcoholcontrole gehouden op de Rietschans en de Provincialeweg N445 en 446. Van 331 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Elf personen bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Een 37-jarige vrouw moest haar rijbewijs inleveren omdat zij boven de 570 ug/l blies, namelijk 665 ug/l. Ook een 49-jarige Leidenaar moest het rijbewijs inleveren omdat hij niet aan de blaastest meewerkte.
Verder werden er tijdens de controle nog bekeuringen geschreven voor onverzekerd rijden, zonder verlichting rijden, geen bromfietscertificaat hebben, geen helm dragen en het onterecht voeren van een oranje plaat. De controle werd gehouden mede met het oog op de Kaagweek in Warmond.


Hazerswoude-Rijndijk/ Alcoholcontrole

Aarlanderveen/Leiderdorp/

Alphen a/d Rijn

De politie heeft op zondag 11 juli, van 07.00 tot 14.00 uur, een alcoholcontrole gehouden op diverse plaatsen in en rondom Alphen a/d Rijn (Leiderdorp (Zijldijk en Provincialeweg N445), Hazerswoude-Rijndijk (Gemeneweg), Aarlanderveen (Nieuwkoopseweg)). In Alphen a/d Rijn werd op de N11 gecontroleerd. Drie personen hadden meer gedronken dan de limiet van 220 ug/l. Een 38-jarige man uit Ter Aar had het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 565 ug/l. Allen kregen een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.
Daarnaast werden tijdens de controle ook nog zeven bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel en vijf voor overschrijding van de maximumsnelheid.
Verder zag een agent een 20-jarige man uit Leiden lopen met een bromfiets. Deze stak vanaf de Leidseweg in Oud Ade de N445 over en liep richting de Leyhof. De agent is hierop omgereden en zag hem even later rijdend op de bromfiets op de Torenwacht in Leiderdorp. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn en hij droeg geen helm. Voor beide feiten kreeg hij een bekeuring.

Gouda/Zevenhuizen- Snelheidscontrole
Moerkapelle
De politie heeft vrijdag 9 en zondag 11 juli snelheidscontroles gehouden op de Provincialeweg in Gouda (N456), de Bredeweg in Moerkapelle en de Zuidplasweg in Zevenhuizen. Vrijdag werd bij 90 bestuurders een overschrijding van de maximumsnelheid van 80 km/uur geconstateerd. Zondag waren dit er 183 en werd als hoogste snelheid 125 km/uur gemeten. De controles werden gehouden met behulp van radarapparatuur. De overtreders zullen over enige tijd een bekeuring in de brievenbus ontvangen.


Gouda Diefstal uit bedrijf

Op zaterdag 10 juli omstreeks 02.20 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een winkel aan het Van Limburg Stirumstraat. Toegang werd verschaf door middel van het openbreken van een raam. Weggenomen werd geld en snoepgoed.


Bodegraven Aanrijding met letsel

Op zaterdag 10 juli omstreeks 16.05 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Spoorlaan met de Prins Hendrikstraat tussen een auto en een fietster. Een 45-jarige bestuurder uit Bodegraven kwam uit de Prins Hendrikstraat en stopte niet voor het stopbod waarna hij linksaf de Spoorlaan opreed. Hierbij zag hij een 55-jarige fietser uit Bodegraven over het hoofd die over de Spoorlaan reed waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw werd met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.


Boskoop Auto van de weg bestuurder onder invloed

Op vrijdag 9 juli omstreeks 23.04 uur was een 26-jarige bestuurder uit Boskoop op het Torenpad van de weg geraakt. Hierbij had hij een hekwerk, bossage en lantaarnpaal geraakt. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 675 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Boskoop Mishandeling

Op zaterdag 11 juli omstreeks 05.00 uur hield de politie een 18-jarige man uit Boskoop aan in verband met een mishandeling omstreeks 04.00 uur voor een horecagelegenheid aan de Bootstraat. Een 26-jarige man uit Boskoop stond met iemand te praten toen de verdachte bij hen kwam staan. Na een woordenwisseling sloeg de verdachte zonder aanleiding in op het slachtoffer. Hij liep hierbij meerdere klappen op waarna hij door omstanders werd ontzet. De man liep letsel op aan oog, neus en hoofd.


Haastrecht Snelheidscontroles

Op dinsdag 6 juli tussen 09.45 uur en 11.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg west. Er werden 848 passanten gecontroleerd. 112 passanten reden te hard en kregen proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 96 kilometer per uur waar 50 was toegestaan.
Op donderdag 8 juli tussen 08.15 uur en 12.15 uur heeft er wederom een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Provincialeweg west. Hierbij werden 1410 passanten gecontroleerd. 217 passanten reden te hard en kregen proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur waar 50 was toegestaan.

Waddinxveen Rijden onder invloed
De politie heeft op zaterdag 10 juli omstreeks 22.50 uur een 22-jarige automobilist uit Waddinxveen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Vanwege het rijgedrag van de bestuurder hield de politie de man op het Noordeinde staande voor een controle. Bij de bestuurder werd een blaastest afgenomen nadat de agenten een alcohollucht roken bij hem. De test gaf een resultaat van 995 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd hem een tijdelijk rijverbod opgelegd.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --