Gemeente Zwolle

Parkeren in Dieze-West aan banden gelegd

Om de parkeeroverlast in de wijk Dieze-West terug te dringen, starten de gemeente Zwolle en de politie in augustus 2004 met een actie tegen fout-parkeerders. In deze actie zullen ze boetes uitdelen aan automobilisten die hun auto hebben geparkeerd op plaatsen waar dat niet mag, zoals bijvoorbeeld op de stoep of voor een uitrit.

In Dieze-West geldt in sommige straten betaald parkeren, en in andere straten niet. Een gevolg hiervan is dat de parkeerdruk in de 'gratis' straten enorm is toegenomen. Niet alleen wijkbewoners, maar ook bezoekers van de binnenstad en forenzen gebruiken de wijk als gratis parkeerplaats. Daardoor is er een tekort aan parkeerruimte ontstaan. Mensen voelen zich nu genoodzaakt hun auto op plaatsen te parkeren waar dat absoluut verboden is.

In Dieze-West komt het regelmatig voor dat auto's terug te vinden zijn op stoepen, voor uitritten, op de hoek van een straat of op andere verboden plaatsen. Dit kan gevaarlijk zijn als hulpverleningsdiensten zoals brandweer, politie en ambulance er niet door kunnen. Ook heeft de ROVA ruimte nodig om haar werk te kunnen doen, en als laatste zijn het natuurlijk voetgangers en andere kwetsbare verkeersdeelnemers die last hebben van dergelijk parkeergedrag.

De politie start, op verzoek van de gemeente, op 1 augustus 2004 met de strengere controle op parkeergedrag. Vanaf die datum kunt u dus een bon onder uw ruitenwisser verwachten als u uw auto verkeerd parkeert.


---