Gemeente Zwolle

Het 'College op Bezoek' 28 mei 2004: B&W de markt op

Wat zou ú doen als u burgemeester of wethouder van Zwolle was? Dat wilde het college graag van u weten. Daarom trof u burgemeester en wethouders op de markt van vrijdag 28 mei 2004 om dat van u te horen.

125 reacties kreeg het college op deze vraag. Met veel variatie. Wat de één belangrijk vindt, zegt de ander niets. Maar één ding viel op: er was veel overeenkomst met de uitkomsten van het Stadsdebat. Tijdens het Stadsdebat (juni-oktober 2003) was de gemeente in gesprek met bewoners, instellingen en bedrijven over Zwolle in 2030. Er is een aantal in het oog springende uitkomsten, toen én nu.

Jongeren
Zo wordt er veel aandacht gevraagd voor jongeren. Zij moeten het leuk (blijven) vinden om in Zwolle te wonen. Dat vraagt dat er goede huisvesting is voor jongeren en studenten en dat Zwolle levendig wordt gehouden (met bijvoorbeeld festivals en evenementen). Deze uitkomst van het Stadsdebat én op 28 mei veel gehoord door het college heeft prioriteit voor de komende vier jaar. Waarbij we natuurlijk ook op u rekenen als het gaat om bijvoorbeeld cultuur, evenementen en festivals.

Parkeren
Wat u ook belangrijk vindt is het parkeren. Voldoende parkeerplaatsen nu en in de toekomst, ook in de schil rondom de binnenstad. Het oplossen van het parkeerprobleem in Assendorp. Er wordt hard aan gewerkt door verkeerswethouder Janco Cnossen.

Binnenstad
Verder heeft de binnenstad uw aandacht. Uw wensen variëren van een autovrije binnenstad via het herstellen van de Aa op de Melkmarkt tot meer terrasjes en pleinen. De binnenstad heeft ook onze prioriteit. Of het nu gaat om het waardevolle te behouden of zorgvuldig met vernieuwing te zijn.

Toekomst
Naast deze reacties waren er nog velen. Over natuur en groen, over afval en vervuiling, over veiligheid en criminaliteit. Het gaf ons een beeld van hoe ú over Zwolle denkt.
Uw reacties zijn én blijven belangrijk. We willen van u blijven weten wat er leeft in onze stad en wat u van belang vindt. Daarom ook een Stadsdebat. Daarom trof u ons ook op de markt. Bedankt voor al uw reacties! En om af te sluiten in de stijl van het Stadsdebat: we zijn uitgesproken, maar nog lang niet uitgepraat over de toekomst van Zwolle!


---