Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 12 juli 2004

GERTON LUSINK BENOEMD TOT SALES DIRECTEUR BT NEDERLAND

BT Nederland benoemt Gerton Lusink (35) tot Sales Directeur. Zijn officiële functietitel is Head of Sales Major Business Netherlands. In deze functie is Lusink verantwoordelijk voor grootzakelijke klanten in de sectoren Finance, Industry, Government, Property & Services, IT Solutions, Retail, Media en Emerging Business. Voorbeelden van klanten die onder Lusink vallen, zijn de Nederlandse Spoorwegen, Superunie, Rabobank, Gasunie, Philips en ABN Amro. "We nemen steeds meer ICT-activiteiten, zoals hosting, security, CRM en mobiliteit, over waardoor onze klanten zich kunnen richten op hun kernactiviteiten", aldus Gerton Lusink. "Binnen deze nieuwe functie wil ik een stap verder gaan dan de traditionele activiteiten die BT al heel erg lang, goed en betrouwbaar levert en met lef de behoefte van onze klanten invullen."

Gerton Lusink is sinds mei 2003 in dienst bij BT Nederland en was voorheen verantwoordelijk voor het Major Sales kanaal. Onlangs zijn de afdelingen Major Sales en Corporate Sales samengevoegd. Onder Lusink verantwoordelijkheid vallen 80 medewerkers, in totaal werken er bij BT in Nederland 1050 medewerkers.

Lusink werkte voorheen voor satelliet service provider Tachyon waar hij als Sales Director Europa in een jaar tijd de gehele salesorganisatie inrichtte met teams in heel Europa. Daarvoor was hij zes jaar als Sales Director en Managing Director bij GE Capital Spacenet, leverancier van satellietdiensten voor data- en telecomverbindingen, verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten in de Benelux en Scandinavië.

Over BT
BT Global Services richt zich op ICT-dienstverlening en telecommunicatie voor de grootzakelijke markt. BT biedt een wereldwijd geharmoniseerd portfolio van diensten op het gebied van applicatiehosting- en beheer, bandbreedte, broadcasting, data-VPN's, internet, voice en consulting. Daarnaast verzorgt BT oplossingen op het gebied van e-business, e-CRM, mobility, desktopbeheer, security en connectivity. BT beschikt internationaal over tientallen datacenters en levert wereldwijd netwerktransport. BT Nederland is sinds 1989 actief in Nederland. Zowel BT Nederland als BT Syntegra maken onderdeel uit van BT Global Services. BT Global Services is met 21.000 mensen actief in 136 landen.

# # # #

Beeldmateriaal van Gerton Lusink kunt u downloaden van http://www.edelman-dlv.nl/cgi-bin/persnew/beeldkl_dlv.pl?KL123.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marlies Roest
PR manager BT Nederland
Tel: 020 203 8898
mailto:marlies.roest@bt.com

Diana Budding of Leoni Janssen
Edelman
Tel: 023 554 2030
mailto:nl@edelman.com
http://www.edelman.com/nl

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van BT: http://www.btglobalservices.com/nl.
Eerder verschenen persberichten kunt u vinden op:
http://www.btglobalservices.com/nl/pressrelease/index.html.