SECURICOR BEVEILIGING BV

Securicor neemt RICAS over

Securicor Beveiliging deelt mee dat met de directie en aandeelhouders van RICAS, instituut voor risico-advisering en veiligheidsopleidingen, overeenstemming is bereikt over de overname van RICAS Beheer b.v. door Securicor. De overname vindt plaats in goed overleg met de ondernemingsraden van beide bedrijven.

RICAS zal vooralsnog als een zelfstandige eenheid blijven opereren, onder leiding van de huidige managing director Fred Lensen; hij zal direct gaan rapporteren aan Hans Duijst, algemeen directeur van Securicor Nederland.

RICAS is een succesvolle onderneming, die naast consultancy- en opleidingsactiviteiten in de veiligheidszorg aan bedrijven en instellingen ook geïntegreerde veiligheids-concepten aanbiedt. Het bedrijf verzorgt in Nederland meer dan 120 verschillende trainingen, onder meer voor bedrijfshulpverlening. De trainingen worden zowel 'in company' gegeven als op de vijf grote eigen trainingscentra. RICAS bedient circa 3000 klanten in Nederland, waaronder landelijke overheden, multinationals en andere grote organisaties in diverse branches. In 2003 organiseerde RICAS met ongeveer 400 medewerkers opleidingen voor ruim 60.000 cursisten, waarbij de omzet circa 15 miljoen euro bedroeg. Daarmee is RICAS op dit gebied marktleider in Nederland.

Securicor in Nederland is onderdeel van Securicor plc., een aan de beurs van Londen genoteerde onderneming wereldwijd actief in de beveiligingsdienstverlening. Binnenkort verwacht het bedrijf de fusie met Group4Falck af te ronden.
Ook in Nederland levert Securicor een veelzijdig pakket aan diensten, toegesneden op de specifieke behoeften van haar klanten. Tot het dienstenpakket behoren onder andere: objectbeveiliging, meldkamerdiensten, mobiele surveillance, collectieve beveiliging, overheidsondersteunende diensten, services en geld- en waardetransport door het vorig jaar overgenomen bedrijf Geldnet.

De overname van RICAS past in de strategie van Securicor om door middel van een integrale aanpak van beveiligings- en veiligheidsvraagstukken synergievoordelen voor opdrachtgevers te realiseren.
Verdere berichtgeving met betrekking tot de overname vindt u op www.securicor.nl.