Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 juli 2004

Jan Camphuis 053-4555588

"Ontvoerde jongen" terecht

5 jarige jongen die door moeder was meegenomen is terecht

Almelo

In de loop van het afgelopen weekend is de 5 jr. jongen, die donderdag de 8e jl. door de natuurlijke moeder was meegenomen, weer onder toezicht van de jeugdbescherming gebracht. Zoals donderdag reeds bekend was geworden, werd de 5 jr. 's morgens rond 09.50 uur, door zijn 32 jr. moeder uit zijn schoolklas in Almelo gehaald. De jongen was door het voogdijschap uit huis geplaatst en bij een gezin in Almelo ondergebracht. Een onderzoek werd direct donderdag ingesteld. Gedurende het afgelopen weekend werd er contact gevonden met de moeder. Door bemiddeling van jeugdzorg Drente, de instantie die de uithuisplaatsing had geregeld, en in overleg met de moeder, werd de jongen ondergebracht bij een ander gezin. De moeder zal zich in de loop van maandag de 12e voor verder verhoor melden aan het bureau in Almelo. (bps: 04-084757)

Inbrekers aangehouden

Twee mannen aangehouden die aan het inbreken waren bij kinderboerderij

Almelo

Maandagmorgen 12 juli om ongeveer 00.40 uur werd door getuigen doorgegeven dat zij twee mannen hadden betrapt, die bezig waren in te breken in de kinderboerderij aan de Ledeboerslaan in Almelo. Ter plaatse werden de twee aangewezen en aangehouden werden twee Almeloers van 27 en 35 jaar. Zij zijn overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. Bij hen werden wat spullen aangetroffen, o.a. een autoradio, die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De 35 jr, verklaarde reeds dat zij hadden ingebroken in een auto die geparkeerd stond op het Meubelplein in Almelo. Onderzoek zal een en ander verder moeten uitwijzen. (bps: 04-086391

Rondscheurende bromfietser onder invloed

Bromfietsbestuurder aangehouden na achtervolging, ademanalyse 0.98 promille

Hengelo

Zondagmorgen 11 juli om ongeveer 07.10 uur werd gemeld dat in het centrum van Hengelo een jongeman op een bromfiets rondscheurde met veel lawaai. Dit laatste werd zoals later bleek, veroorzaakt door het niet aanwezig zijn van een uitlaat. De bromfietser werd gesignaleerd en hij ging er bij het zien van de politie vandoor. Na een achtervolging door diverse straten werd hij aangetroffen achter een woning aan de Witte de Withstraat in Hengelo waar hij zich trachtte te verstoppen. Hij, een 17 jr. Hengeloer werd samen met de bromfiets overgebracht naar het bureau. Ademanalyse wees hier 0.98 promille uit. De nodige processen-verbaal, waaronder rijden zonder helm, diverse verkeersovertredingen als rijden door rood licht enz. en uiteraard het rijden onder invloed, worden opgemaakt. Na verhoor is de 17 jr. door zijn moeder opgehaald. De bromfiets is op verzoek van de moeder aan het bureau gebleven, zij zal een afstandsverklaring tekenen. (bps: 04-086188)

Rijden onder invloed en ontzegging rijbevoegdheid

Automobilist met 0.83 promille en rijdt terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft.

Markelo

Zondagmiddag 11 juli om ongeveer 17.35 uur werd op de Stokkumervlierweg in Markelo een 50 jr. automobilist uit Goor gecontroleerd. Hij bleek alcohol houdende dranken te hebben genuttigd en werd daarvoor aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.83 promille uit. Bovendien bleek aan het bureau dat de 50 jr. in een auto reed terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Proces-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-086287)

Rijden onder invloed

Automobilist met 0.9 promille achter het stuur van zijn auto aangetroffen

Geesteren

Zondagavond 11 juli werd omstreeks 19.35 uur op de Haarbrinksweg in Geesteren een automobilist gecontroleerd. Hij, een 45 jr. Enschedeer, bleek te veel te hebben gedronken. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.9 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-086304)

Autokraker aangehouden

Man aangehouden bij inbraak in auto, ook verdacht van inbraak in bedrijf

Enschede

Zondagavond 11 juli om ongeveer 20.30 uur werd gemeld dat op het Molenplein in Enschede een man was betrapt door getuigen toen hij een auto open wilde breken. De man was daarna weggelopen. Een onderzoek werd naar de man ingesteld en dezelfde getuigen gaven even later door dat de man een auto had opengebroken op het Stationsplein. Hier werd de man, een 31 jr. Enschedeer, aangetroffen en aangehouden. Hij had de buit, o.a. een cd speler, uit de opengebroken auto, nog bij zich. Aan het bureau is de 31 jr. voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van de maandag is hij in verzekering gesteld, mede omdat hij van een poging tot inbraak in een bedrijfspand aan de Beltstraat in Enschede wordt verdacht die zondagmiddag de 11e omstreeks 15.30 uur was gepleegd. Hier was een ruit vernield door een man en een getuige had een signalement van de dader doorgegeven. Dit signalement komt overeen met de aangehouden 31 jr. (bps: 04-086314 - 04-086260)

Met kentekenplaten van een gestolen auto op andere auto

Man aangehouden die op de auto waarin hij wordt aangetroffen kentekenplaten heeft van een eerder gestolen auto

Enschede

Zondagavond 11 juli om ongeveer 18.05 uur wordt op de Aamsveenweg in Enschede een automobilist gecontroleerd. Het blijkt dan dat de kentekenplaten die op de auto zitten waarin hij wordt aangetroffen, afkomstig zijn van een in december 2003 gestolen auto in Haarlem. De bestuurder, een 30 jr. Enschedeer, verklaart dat hij de auto geleend heeft, maar wil niet vertellen van wie. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. De auto is afgesleept. Maandagmorgen 12 juli gedroeg de 30 jr. zich in het cellencomplex van het politiebureau in Enschede zeer recalcitrant en hij begon zaken te vernielen. Hierop werd besloten hem over te brengen naar een dronkemanscel waar hij niets kan vernielen en om tot rust te komen. Bij dit overbrengen beet hij een politieman en bedreigde hij de politiemensen. In de loop van de maandagmorgen is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-086278)

Aanhoudingen na baldadigheid

Vier jeugdigen aangehouden die o.a op een auto zijn gaan staan.

Haaksbergen

Wordt zondagavond 11 juli om ongeveer 22.20 uur doorgeven dat een aantal jongeren zich in het centrum van Haaksbergen bezig houden met vernielingen. Hierbij had men o.a. boven op een auto gestaan. Op aanwijzen van getuigen werden vier jongeren, drie meisjes van 14, 2 uit Eibergen en 1 uit Enschede, en een 18 jr. jongen uit Enschede, op de Spoorstraat in Haaksbergen gesignaleerd. De vier zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de 14 jr. Enschedese door de 18 jr. jongen was aangezet om boven op de auto te gaan staan. Van deze escapade werd toen een foto gemaakt met een fototoestel wat de 14 jr. Enschedese bij zich had. Dit toestel is in beslag genomen. Het bleek te gaan om een auto van een 61 jr. Haaksbergenaar die zijn auto aan de Spoorstraat geparkeerd had staan. Ook kwam vast te staan dat er met glas gegooid en gevoetbald was bij een glascontainer op de Kroonprins. Een buurtbewoner heeft dit opgeruimd. De beide meisjes uit Eibergen zijn door hun ouders opgehaald. De 14 jr. Enschedese is door de politie thuis afgeleverd en de 18 jr. jongen is op zijn fiets richting Enschede vertrokken. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-086357)

Aanhouding i.v.m. o.a. verduistering

Man aangehouden voor het tanken zonder te betalen en een woninginbraak

Enschede

Zondagmiddag 11 juli werd in zijn woning in Enschede een 29 jr. man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 27 juni jl. bij een tankstation aan de Gronausestraat in zijn woonplaats te hebben getankt zonder de getankte benzine te betalen. Daarnaast wordt de 29 jr. verdacht van het plegen van een woninginbraak aan de Auskamplanden in Enschede op 30 juni jl. Hij is opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-079529 - 04-081132)


---- --