Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 12-07-2004

Auto te water
HOLSLOOT - Zondagavond omstreeks 23.30 uur reed een 30-jarige man uit Nieuw Amsterdam in een auto over de Oosterhesselerweg. Omdat hij in gesprek was met een 33-jarige plaatsgenoot, die als passagier bij hem in de auto zat, lette hij niet op de weg en miste daardoor een bocht in de weg. Hij reed in die bocht rechtdoor en kwam in het water terecht. Beide mannen kwamen op eigen kracht uit de auto. De auto, eigendom van een vriend van de bestuurder, werd door een bergingsbedrijf uit het water getakeld.

Politie treft alcomobilist
ASSEN - Zondagavond reed een 46-jarige Assenaar met zijn auto door de Gymnasiumstraat. Hij werd daar gecontroleerd door de politie op het gebruik van alcohol. Een test wees uit dat de man een alcoholpromillage had van 0,7.

Inbraak in woning/winkel
VLEDDER - Tijdens het afgelopen weekeinde werd ingebroken in een winkel/woonhuis aan de Dorpsstraat. Aan de achterzijde van de woning werd een raam geforceerd waarna men kon binnenkomen. Er werd elektrische apparatuur (tandenborstels en scheerapparaten) weggenomen alsmede enkele flatscreen tv's. Vandaag wordt geïnventariseerd wat de schade is.

Inbraak in bedrijf
MEPPEL - In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijf aan de Blankenstein. Via een geforceerd raam aan de achterzijde van het bedrijf kon men binnenkomen. Er werden twee computers weggenomen. De 40-jarige eigenaar uit de gemeente Meppel deed aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 15 juli 16.30 uur. Tel. 0592-361294 of 06 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl