Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht 12-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Valse kentekenplaten

DE BILT In de nacht van zondag 11 op maandag 12 juli werden twee mannen aangehouden.

Rond 01.00 uur zagen politiemensen dat een man op het Park Arenberg een kentekenplaat op een auto aan het schroeven was. Zij gingen poolshoogte nemen en zagen dat in de auto nog een man zat. De mannen hadden een vreemd verhaal over de kentekenplaten en bij nader onderzoek bleek dat de auto aan de voor- en achterzijde was voorzien van verschillende kentekenplaten die van diefstal afkomstig waren. Zij waren van autos in De Bilt gestolen.

In de auto werden nog enkele kentekenplaten aangetroffen. Deze hoorden vermoedelijk op de betreffende auto thuis. Daarop werden de beide verdachten, mannen van 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hun auto werd in beslag genomen.

Verstopt

BILTHOVEN Op zondag 11 juli werden inbrekersgereedschap en een gestolen kledingstuk aangetroffen.

Rond 16.50 uur zag een getuige dat drie mannen tussen de Geelgorslaan en de Goudvinklaan iets in de bosschages verstopten. Politiemensen stelden een onderzoek in en troffen op de betreffende plek een kledingstuk met daarin inbrekersgereedschap aan.

Enkele minuten daarna kregen de politiemensen de melding dat er een inbraak in een woning aan de Kwikstaart was geweest. Daar bleek onder andere het betrokken kledingstuk te zijn gestolen. Tevens bleek uit de woning een geldbedrag te zijn gestolen. De politie stelt aan de hand van de getuigenverklaring een nader onderzoek in.

Aanrijding

ZEIST Op zondag 11 juli raakte een fietser gewond bij een aanrijding.

Rond 16.40 uur reed een 20-jarige automobilist uit Zeist over de Panweg, komende uit de richting van de Amersfoortseweg en gaande in de richting van het centrum van Zeist. In een bocht naar rechts raakte hij een stilstaande auto van een 36-jarige vrouw uit Zeist. Zij liet op dat moment een passagier uitstappen. De vrouw en de uitstappende passagier liepen geen letsel op.

De 20-jarige automobilist verloor vervolgens de macht over het stuur en botste tegen een over het fietspad rijdende 18-jarige fietser uit Zeist. Vervolgens draaide de auto om zijn as en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand.

De fietser liep letsel aan zijn rug en knieën op. Hij werd per ambulance naar het Lorentzziekenhuis gebracht. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek naar de aanrijding ingesteld.