1e persbericht van maandag 12 juli 2004

Eindhoven 12-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen bij burenruzie

In de Ovenstraat zijn zondagavond een 19-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een buurtbewoonster. De politie kreeg de melding van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Ovenstraat. Ter plaatse zagen de agenten dat een vrouw voor een woning werd geslagen en geschopt. De man en vrouw zijn na verhoor op het politiebureau weer naar huis gestuurd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Autodief aangehouden

Zondagavond is op de Wattstraat een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Enkele getuigen zagen dat de man aan het inbreken was in een geparkeerd staande auto. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden. De politie trof bij de man een mes en een schroevendraaier. Deze zijn inbeslaggenomen. De Eindhovenaar is ingesloten.

Eindhoven: Auto inbeslaggenomen

In de nacht van zondag op maandag is op de Oirschotsedijk een 51-jarige man uit Best aangehouden. De automobilist reed met gedoofde lichten. Bij controle roken de agenten dat de man alcohol had gedronken, maar de man weigerde een blaastest. Hierop is de man aangehouden. De automobilist bleek te rijden met een ontzegging van de rijbevoegdheid. Zijn auto is inbeslaggenomen. Na verhoor mocht de man weer naar huis.

Eindhoven: Huiselijk geweld

In de nacht van zondag op maandag is in zijn woning in Eindhoven een 45-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De man had de vrouw geslagen en bedreigd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Helmond: Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Zondagavond is op de Rijpelbaan een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. De verdachte reed in een auto zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Harddrugs

Zondagavond is op de Kanaaldijk Noord West een 26-jarige man aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man iets weglegde in de berm. Dit bleken twee bolletjes (vermoedelijk) heroïne te zijn. Hierop is de verdachte aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Man met drugs aangehouden

Zondagavond is op de Watermolenwal een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man drugs gebruikte. Hierop is de verdachte aangehouden. De man moest afstand doen van de hash en weed. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Verdachte diefstal handdoekenrollen aangehouden

Zondagmiddag is een 22-jarige inwoner uit Asten op de Nobisweg in zijn woonplaats aangehouden voor diefstal. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor uit een geparkeerde vrachtwagen een drietal handdoekenrollen te hebben weggenomen. De politie kwam de man op het spoor na een tip van een getuige. Hij is voor verhoor ingesloten.

Asten : Man aangehouden voor baldadigheid

In de nacht van zondag op maandag is een 20-jarige inwoner uit Ommel op de Prins Bernhardstraat in Asten aangehouden voor baldadigheid. Surveillerende agenten zagen dat de man meerdere keren tegen een putdeksel schopte. Bij zijn staandehouding weigerde hij zijn naam op te geven. Hij is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Asten : Op heterdaad betrapt

In de nacht van zondag op maandag is een 20-jarige man uit Asten op heterdaad betrapt op vernieling. Agenten zagen dat de man op de Tuinstraat in Asten een aantal planten uit een bloembak rukte. Bij het zien van de agenten gooide hij ze weer terug. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Budel: Rijden onder invloed

In de nacht van zondag op maandag is op de Burgemeester van Ginnekenstraat in Budel een 30-jarige man uit Weert betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Deurne: Aanhouding na veroorzaken aanrijding

Op de Eems is in de nacht van zondag op maandag een 55-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. De man had zojuist op de A67 bij Eindhoven een aanrijding veroorzaakt met een vrachtwagen die op de vluchtstrook stond. Na verhoor op het politiebureau is de man weer naar huis gestuurd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop : Man aangehouden voor doorrijden na aanrijding

In de nacht van zondag op maandag is een 55-jarige automobilist uit Deurne aangehouden voor het verlaten van de plaats ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor op de rijksweg A67 in Geldrop een aanrijding te hebben veroorzaakt met een Duitse vrachtauto bestuurd door een 32-jarige Duitser. De vrachtwagenchauffeur was gestopt voor een file bij wegwerkzaamheden. De verdachte probeerde hem rechts via de vluchtstrook in te halen. Toen hij in de gaten kreeg dat dat niet lukte reed hij weer achteruit en raakte daarbij de vrachtauto, waardoor schade ontstond. Hij reed daarop weg. De politie wist de man aan de hand van het kenteken te traceren. Proces-verbaal is opgemaakt.