DENOCARD

Valsgeld detectoren fiscaal aftrekbaar!

De minister van Financiën heeft in kamerstukken aangegeven dat apparaten bedoeld voor de detectie van valse eurobiljetten fiscaal aftrekbaar zijn. Dit blijkt uit een verslag van het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB), Werkgroep Veiligheid.

Het MKB drong al langer aan op een financiële tegemoetkoming voor de aanschaf van valsgeld detectoren, nu het aantal valse eurobiljetten explosief lijkt te stijgen. Ondernemers krijgen immers geen vergoeding van De Nederlandsche Bank voor de geaccepteerde valse biljetten, omdat DNB op die manier de productie van valse biljetten zou stimuleren.

Volgens het MOB zal het aantal vervalsingen van eurobiljetten de komende jaren nog verder stijgen, ruim boven het niveau van het guldentijdperk. Oorzaken hiervan zijn het grotere afzetgebied van de euro, de opgedane ervaring van valsemunters en de goedkopere en betere reproductieapparatuur. De kwaliteit van de valse biljetten is vaak bedrieglijk goed.

Een goede valsgeld detector wordt hierdoor steeds belangrijker. Denocard Jadrimex biedt een assortiment valsgeld detectoren, waaronder de infrarooddetector MCD-900, die een groot succesnummer blijkt te zijn. Alle falsificaties die momenteel in omloop zijn worden in één oogopslag herkend door het infraroodapparaat. De MCD-900 heeft geen onderhoud nodig en er kunnen geen sensoren vervuilen. Dit is dan ook een belangrijke reden geweest dat de grote benzinemaatschappijen voor deze detector hebben gekozen. Ook banken en geldtelcentrales gebruiken deze detector om twijfelachtige detectoren nader te inspecteren. Daarnaast biedt Denocard Jadrimex een detector voor mobiel gebruik (of bij gebrek aan ruimte bij de kassa).

Meer informatie?

Denocard Jadrimex:

0345-547 508
e-mail: jadrimex@denocard.nl
Website: www.denocard.nl

12 jul 04 11:23