Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 juli 2004


Automobilist geeft geen voorrang


Een 24-jarige automobilist uit Vaassen verleende zondagmiddag op de kruising Edisonlaan/Vlijtseweg geen voorrang aan een 48-jarige automobilist uit Epe. De Vaassenaar reed rond 16.45 uur vanaf de Vlijtseweg de Edisonlaan op en reed hierbij tegen de andere automobilist aan. Een 24-jarige passagiere van de man uit Vaassen klaagde over pijn aan haar hoofd, hand en been. Een ambulance bracht haar voor controle naar het Lukasziekenhuis.


Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Laan van de Mensenrechten een 33-jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden. De politie controleerde de vrouw rond 01.50 uur en constateerde dat zij onder invloed van alcohol reed. De vrouw blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 0,7. De politie gaf de vrouw een boete en een rijverbod van twee uur. De eigenares kan later haar auto weer bij het politiebureau ophalen.


Automobilist botst tegen boom


Een 44-jarige automobilist uit Apeldoorn is in de nacht van zondag op maandag op de Asselsestraat tegen een boom gebotst. De man reed rond 01.10 uur, zo bleek later, onder invloed van alcohol. Zijn auto sloeg over de kop en de brandweer moest hem uit zijn voertuig bevrijden. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis waar hij onderzocht werd. Een arts nam bovendien een bloedproef af. De auto raakte totaal vernield.


Boetes voor automobilist


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige automobilist uit Eerbeek enkele boetes gegeven. De politie controleerde de man rond 04.00 uur op de Kerklaan. Hij was onder invloed van alcohol, gaf een valse naam op en reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. De man blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,1.


Auto opengebroken


Een autokraker heeft in de nacht van zondag op maandag op de Mercuriuslaan de auto van een 37-jarige Apeldoorner opengebroken. De dader sloeg het ruitje van een portier in en nam een radio/cd-speler van het merk Sony mee. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --