Politie Gelderland-Midden

Arnhem, man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 12-07-2004

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige Arnhemmer voor zijn woning in de wijk Presikhaaf in zijn woonplaats aangehouden nadat hij zijn vrouw zou hebben mishandeld. De politie kreeg omstreeks 00:45 uur een melding binnen van een huiselijke ruzie waarbij de vrouw des huizes mishandeld zou worden. Kort na de melding troffen agenten de verdachte aan voor zijn woning. De vrouw verklaarde dat haar man haar had bedreigd en geslagen. De verdachte Arnhemmer is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij de mishandeling ontkende. De man is later met een proces-verbaal op zak weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, mannen na verkooptruc overvallen

Publicatiedatum: 12-07-2004

Een 23-jarige man uit Apeldoorn en een 20-jarige Arnhemmer zijn zondagmiddag overvallen op de Bergse Hoofd door drie nog onbekende daders. De mannen, beiden vrienden van elkaar, waren eerder door een van de overvallers benaderd om een computer te kopen. Een van de twee wilde daar wel op ingaan, waarop er een afspraak werd gemaakt om de koop te sluiten. Bij aankomst omstreeks 16.00 uur op de Bergse Hoofd, bleek dat de man niet in het bezit was van de apparatuur, maar kennelijk alleen uit was op de geldbuit. Bij de ontmoeting verschenen nog twee onbekenden waarbij een van hen een vuurwapen trok. Vervolgens eisten de daders het geldbedrag dat was afgesproken. Bovendien griste een van hen andere waardevolle spullen uit de kleding van de slachtoffers. Hierop renden de daders er vervolgens met de buit vandoor richting het nabijgelegen park. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. Volgens het slachtoffer luidden de signalementen van de overvallers als volgt: dader 1 zou rond de 1.75 lang zijn met een stevig postuur, getinte huidskleur en bruine ogen. Hij droeg een zwarte jas op een zwarte spijkerbroek. De tweede dader betrof een man die iets kleiner en dunner zou zijn dan dader 1. Ook hij droeg zwarte kleding. De derde dader (de man die in eerste instantie zijn computer aanbood) is rond de 18-19 jaar, 1.80 lang, slank postuur en heeft een getinte huidskleur. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een bruine leren jas. Ook zou de man bakkebaarden hebben langs het gezicht van de oren tot aan de kin. Iemand die meer informatie heeft over het voorval of over de daders, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden na diefstal in recreatiepark
Publicatiedatum: 12-07-2004

De politie heeft zondagmiddag een 44-jarige Duitser aangehouden in een recreatiepark in Arnhem-Noord op verdenking van diefstal. Een 67-jarige bezoeker van het park, besefte omstreeks 14.00 uur dat zijn camera weg was. Toen hij op dat moment om zich heen keek zag hij een andere man met vermoedelijk zijn toestel weglopen. Het slachtoffer sprak de man hierop aan, waarop deze ontkende het toestel te hebben gestolen. Medewerkers van het park, die inmiddels waren ingelicht over de zaak, waarschuwden de politie. De verdachte is op aanwijzing van de medewerkers achterhaald in het park en aangehouden. Na onderzoek bleek het toestel wel degelijk het eigendom van de 67-jarige Duitser. De verdachte verklaarde later op het politiebureau de camera gevonden te hebben. Volgens zijn zeggen kon iedereen wel verklaren dat dit toestel zijn eigendom zou kunnen zijn en wilde hij ervoor zorgen dat het toestel aan de rechtmatige eigenaar zou worden teruggegeven. De man is na verhoor met een proces-verbaal weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden wegens discriminatie

Publicatiedatum: 12-07-2004

Een 51-jarige man uit Rheden is in de nacht van zondag op maandag aangehouden nadat hij meerdere malen discriminerende uitingen had gedaan tegen een beveiligingsmedewerker nabij de Korenmarkt in Arnhem. De verdachte was omstreeks 02:00 uur de toegang tot een horecagelegenheid aan de Hoogstraat ontzegd. De man was het hier blijkbaar niet mee eens en discrimineerde de medewerker meerdere malen. Surveillerende agenten, die over het voorval waren ingelicht, verzochten de man de binnenstad te verlaten. Hier gaf hij enkele momenten gehoor aan, maar keerde vervolgens weer terug en herhaalde zijn opmerkingen. De medewerker deed aangifte. De man is voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---