Gemeente Stein


Uitstel uitreiking stimuleringsprijs Duurzaam Ondernemen Limburg 2004
12-07-2004

De Milieufederatie Limburg, Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en Provincie Limburg hebben besloten de Stimuleringsprijs Duurzaam Ondernemen Limburg 2004 niet uit te reiken. Aangezien het afgelopen jaar veel prijzen op dit gebied zijn uitgereikt, wil men het bedrijfsleven langer de tijd geven om zich op duurzaam ondernemen te richten. In 2006 krijgen bedrijven opnieuw de gelegenheid om mee te dingen naar deze prijs.

Drie bedrijven hebben zich tot op heden ingeschreven voor de prijs die in oktober 2004 zou worden uitgereikt. Een te gering aantal voor een goede afweging door de jury. Daarom is besloten de prijsuitreiking door te schuiven naar 2006. Een verklaring voor het geringe aantal inschrijvingen is wellicht dat in het afgelopen jaar vele verschillende prijzen op dit terrein zijn uitgereikt. Ook is de tussenliggende tijd tussen de huidige prijs en de prijs van vorig jaar erg kort.

De Milieufederatie Limburg, Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en Provincie Limburg vinden het belangrijk dat duurzaam ondernemen op de agenda van het regionale bedrijfsleven staat. Tegelijkertijd realiseren zij zich dat dit een proces is dat vaak vele jaren bestrijkt. Goede voorbeelden van duurzaam ondernemen verdienen extra aandacht om andere bedrijven te inspireren. Daarom is ervoor gekozen om in 2006 de stimuleringsprijs uit te reiken.