ORDINA NV http://www.ordina.nl

Overname Innovity afgerond

Ordina N.V. heeft vandaag de 100%-overname van Innovity afgerond. Het voornemen tot acquisitie van Innovity werd op 14 juni 2004 aangekondigd.

Innovity richt zich met haar ruim 30 medewerkers op dienstverlening aan financiële instellingen. Meer in het bijzonder richt Innovity zich op het domein effectendienstverlening. Voor dit domein beschikt Innovity over een eigen softwareplatform, Fundation genaamd, dat als basis dient voor oplossingen op onder meer het gebied van beleggingsgiro's. Innovity heeft een historie van meer dan twaalf jaar en realiseerde in 2003 een omzet van circa EUR 3 miljoen.

Met de toetreding van Innovity tot de Ordina Groep wordt de positie van Ordina met name versterkt op het gebied van het domein effecten. Samen met de reeds binnen Ordina aanwezige expertise op dit domein, kan een toonaangevende positie worden ingenomen in de markt. Daarenboven liggen er serieuze, goede mogelijkheden om het Fundation-platform te gebruiken bij BPO en ASP initiatieven, zoals de door Ordina voorgenomen overname van de back-office van staalbankiers.

De koopsom van Innovity wordt volledig in contanten voldaan. Een deel van de koopsom is gebaseerd op een earn out regeling die afhankelijk is van de toekomstige resultaten van Innovity. De cijfers van Innovity zullen met ingang van het tweede halfjaar 2004 worden geconsolideerd in de cijfers van Ordina N.V.

Over Ordina Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen (2003) een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Ordina profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & Development, Application Management, Technical Automation en Infrastructure Solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt circa 3.450 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.