Politie Gelderland-Midden

Arnhem - bromfietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 12-07-2004

Bij een verkeersongeval tussen een bromfietser en een automobilist op de Middenweg in Arnhem is maandagochtend een 54-jarige Arnhemmer gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks half tien op zijn bromfiets vanuit de Creutzbergstraat te Middenweg op. Daar was op dat moment een auto, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Arnhem, aan het keren. De bromfietser botste in de flank van de auto, waarbij hij ondermeer hoofdletsel opliep. De gewonde Arnhemmer is overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Giesbeek - man betrapt op vandalisme

Publicatiedatum: 12-07-2004

Surveillerende agenten hebben maandagochtend op de Kerkstraat in Giesbeek een 21-jarige man uit Bunnik betrapt op vandalisme. De agenten zagen de Bunnikenaar rond half vijf rijden op een fiets terwijl hij een verkeersbord in de handen droeg. Bij het zien van de agenten probeerde de man vergeefs het bord nog weg te moffelen en er vandoor te gaan. De agenten namen hem het bord af. Naar de herkomst ervan verklaarde de Bunnikenaar te hebben gekregen van een onbekende. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel/Ressen - verscherpt toezicht bij klaverblad
Publicatiedatum: 12-07-2004

De politie heeft afgelopen zondag rondom het klaverblad bij het knooppunt Ressen diverse bonnen uitgedeeld. Drie motorrijders werden bekeurd wegens ondermeer het onnodig over de vluchtstrook rijden en rechts inhalen. Daarnaast werden 6 automobilisten bekeurd wegens snelheidsoverschrijdingen. De hoogste snelheidsoverschrijding betrof een bestuurder die met 147 km/u werd geklokt terwijl daar maximaal 120 gereden mag worden. Op de A-325 tussen Arnhem en Elst werd het rijbewijs van een 23-jarige Wageninger ingevorderd. De man werd betrapt met een snelheid van 130 km/u op een traject waar in verband met wegwerkzaamheden maximaal 70 gereden mag worden. Tegen twee automobilisten uit Lunteren werd proces-verbaal opgemaakt nadat surveillerende agenten zagen dat het tweetal kennelijk onderling een wedstrijdje hield op de weg. Het duo zou vanaf de Pleijweg in Arnhem al onderling geracet hebben en werd uiteindelijk op de IJssellaan tot staan gebracht. De politie houdt regelmatig verscherpt toezicht op en rond het klaverblad bij Ressen nadat er zich vaker verkeersongevallen hadden voorgedaan. Bij het extra toezicht maakt de politie gebruik van onopvallende surveillancewagens.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 12-07-2004

Voor een veiliger verkeer op de weg heeft het verkeershandhavingsteam van de politie zondag verschillende verkeerscontroles gehouden in Elst. Hieronder een overzicht:

- Grote Molenstraat nabij de 1e en 2e Weteringsewal, snelheids- en alcoholcontrole tussen 18.30 en 21.00 uur. Er werd gebruik gemaakt van de Lasergun, maar er werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Onder 160 bestuurders werden blaastesten afgenomen, wat resulteerde in het aantreffen van één drankrijder. Bij hem werd een promillage gemeten van anderhalf maal de toegestane hoeveelheid;
- Tussen 21.00 en 23.00 uur verplaatste het VHT zich naar de Rijksweg Zuid, nabij de Griend, waar een soortgelijke controle werd gehouden. Ruim 280 bestuurders moesten een blaastest ondergaan, maar de controle leverde geen drankrijders op. Wel werd in 17 gevallen bekeurd wegens overschrijding van de maximumsnelheid;

- Vervolgens werd tussen 23.30 en 01.00 uur gecontroleerd op de Rijksweg Noord. Onder 40 passanten werden 2 snelheidsovertreders aangetroffen. Van nog eens 27 bestuurders werd een blaastest afgenomen maar ook hier werden geen drankrijders aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606