Ingezonden persbericht


Western Digital breidt reseller-programma uit met SelectWD

Extra resources en ondersteuning op maat voor resellers en systems integrators in EMEA

Amsterdam, 12 juli 2004 - Western Digital breidt zijn ondersteuningsprogramma voor resellers en systems integrators in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) uit met SelectWD(tm). Via SelectWD stimuleert het bedrijf de verkoopactiviteiten van zijn partners. De wereldwijde distributie van hard drives via het partnerkanaal is een belangrijke pijler van Western Digital en vertegenwoordigt meer dan 40 procent van de activiteiten van de onderneming. "Veel verkoopregio's in EMEA - onder andere de Verenigde Arabische Emiraten en Spanje - maken een groei door van meer dan 55 procent", zegt Robert Payton, directeur EuroStorage Research van analistenbureau IDC.

Onder de naam SelectWD breidt Western Digital de beschikbare resources voor het partnerkanaal uit. Het programma is gericht op groei van de storage-activiteiten bij resellers en systems integrators en biedt ondersteuning op maat. SelectWD omvat trainingen, marketing- en technische support. Een vast salesteam van Western Digital ondersteunt partners waar nodig en werkt met ze samen op het gebied van marketing en verkoop.

SelectWD omvat verschillende niveaus van ondersteuning en is gericht op het optimaal bedienen van verschillende typen resellers. Met dit programma komen meer resellers en systems integrators dan voorheen in aanmerking voor ondersteuning van hun storage-activiteiten. Op Gold Partner-, Platinum Partner- en Systems Integrators Partner-niveau zijn service- en ondersteuningspakketten beschikbaar met verschillende dienstverleningsniveaus. Deze omvatten onder meer promotie- en introductieprogramma's, technische ondersteuning, marketing- en communicatiemiddelen en producttrainingen. Bovendien krijgen partners toegang tot een website met SelectWD-programma-informatie. Resellers en systems integrators kunnen zich aanmelden via https://selectwd.wdc.com. De SelectWD-site is op dit moment beschikbaar in het Engels, Duits en Frans. Binnenkort is de site ook beschikbaar in andere talen.

"SelectWD is ontwikkeld om onze partners te helpen groeien", zegt Klaas de Vos, Vice-President International Sales van Western Digital. "Onze partners hebben uiteenlopende behoeften om hun doelen te kunnen verwezenlijken. Door onze samenwerking te intensiveren, versterken we veel belangrijke relaties. Partners profiteren van de nauwe samenwerking met en ondersteuning van Western Digital en zetten tegelijkertijd de relaties met onze distributeurs voort."

# # #

Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddisks met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.