Ingezonden persbericht


Truckbouwer MAN reduceert storage-managementkosten met Hitachi Data Systems

HiCommand Storage Services Manager-software verbetert beheer bedrijfskritische gegevens

Amsterdam, 12 juli 2004 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), levert MAN, Europa's grootste producent van transportvoertuigen, de nieuwe HiCommand Storage Services Manager-software (HSSM) voor storage-management. De organisatie vereenvoudigt hiermee haar Storage Resource Management (SRM). De HSSM-software onderscheidt zich in de markt door de brede functionaliteit in heterogene ondernemingen.

Met meer dan 34.000 werknemers in Europa is MAN Nutzfahrzeuge de grootste tak van de internationaal opererende MAN Groep. De organisatie wilde medewerkers eenvoudig en sneller toegang bieden tot bedrijfskritische gegevens. Ook wilde het bedrijf de groeiende stroom van informatie efficiënter gaan verwerken.

De gerealiseerde oplossing van Hitachi Data Systems omvat naast de HSSM-software ook de HiCommand Device Manager-module en de HiCommand Path Provisioning-module. Hiermee kan MAN Nutzfahrzeuge 54,3 terabytes aan data - opgeslagen binnen zijn heterogene, multivendor storage-omgeving - centraal beheren. MAN verwacht dat dit een aanzienlijke vermindering van tijd en kosten voor het beheer van opslagactiviteiten met zich meebrengt.

"Onze investeringen zijn toekomstgericht. De software moet niet alleen huidige taken kunnen beheren, maar ook in staat zijn om de groeiende behoeften in de toekomst op te vangen. Door de uitgebreide functionaliteit en beheertools van HiCommand Storage Services Manager krijgen we snel en eenvoudig toegang tot informatie die we nodig hebben voor onze dagelijkse zakelijke activiteiten", zegt Rudolf Compensis, Data Processing Manager op het Europese hoofdkantoor van MAN Nutzfahrzeuge in Duitsland.

De geïmplementeerde oplossing is gebaseerd op een enkele, zelflerende kennisdatabase die is uitgerust met een automatische zoekfunctie. MAN Nutzfahrzeuge heeft de software geconfigureerd voor eenvoudig beheer van zijn SAN-infrastructuur met circa 500 Managed Access Points.

"HSSM biedt effectieve ondersteuning bij onze dagelijkse werkzaamheden. Eigenschappen als automatisch zoeken, een heldere topologie, eenduidige documentatie, snelle trouble-shooting en rapportage verminderen de inspanning die nodig is voor beheeractiviteiten. Vooral de automatische evaluatie van de interne dienstverlening zorgt voor minder administratieve taken", zegt Roman Graminger, Space en Storage Administrator van MAN Nutzfahrzeuge.

HiCommand Storage Services Manager (HSSM)
HSSM biedt een gecentraliseerde, geïntegreerde beheeromgeving van applicatie tot en met storage-subsysteem (applicatie, server, HBA, storage-netwerken, storage-subsystemen) van uiteenlopende producenten. De oplossing combineert functies die veel producenten van storage-beheeroplossingen aanbieden als op zichzelf staande oplossingen, in één enkel, dynamisch systeem. Dat kan bovendien aangepast worden om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van de klant. HSSM werkt als een 'cockpit' van waaruit IT-managers zicht hebben op de groeiende complexiteit van een SAN-infrastructuur. Hierdoor zijn organisaties in staat de groeiende stroom van informatie tegen aantrekkelijke kosten te beheren.

###

MAN Nutzfahrzeuge
MAN Nutzfahrzeuge is het grootste bedrijf uit de MAN Group en een toonaangevende internationale producent van transportvoertuigen. In het financiële jaar 2003 verkocht het bedrijf ongeveer 56.000 vrachtwagens en 6.300 bussen en behaalde een omzet van EUR 6.7 miljard. MAN Nutzfahrzeuge heeft meer dan 34.000 medewerkers.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.800 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie en digitaal fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems
Rob Hilterman
Tel: +31 (0)20 65 09 300
E-mail: rob.hilterman@hds.com

® Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.