Ingezonden persbericht


iTunes Music Store passeert 100 miljoen verkochte songs

Bunnik, 12 juli 2004 - Apple kondigt vandaag aan dat de iTunes Music Store meer dan 100 miljoen muzieknummers heeft verkocht, een nieuwe mijlpaal in de groeiende on line muziekindustrie. "Somersault (Dangermouse Remix)" van Zero7 was het 100 miljoenste nummer dat werd gedownload en gekocht. Kevin Britten, 20 jaar, uit Hays, Kansas, downloadde het nummer gisteren, zondag 11 juli, en is dus de hoofdwinnaar van Apple's wedstrijd in de aftelling naar 100 miljoen verkochte songs. Kevin krijgt van Apple een 17-inch PowerBook G4, een 40 GB iPod én een cadeaubon ter waarde van 10.000 iTunes muzieknummers om de ultieme muziekbibliotheek voor zijn nieuwe iPod samen te stellen. Bovendien mag Kevin Britten zijn eigen Celebrity Playlist publiceren op de iTunes Music Store.

"We zijn onze klanten, de artiesten, en de platenmaatschappijen ontzettend dankbaar omdat ze de iTunes Music Store tot een gigantisch succes hebben gemaakt. Alleen dankzij hen konden we onze droom met de iTunes Music Store realiseren", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De iTunes Music Store plaatste de concurrentie al heel snel buiten spel en is intussen uitgegroeid tot 's werelds grootste on line muziekdienst."

Dankzij de ongeëvenaarde combinatie van iTunes, iPod en het nieuwe draadloze basisstation AirPort Express met AirTunes, waarmee muziekliefhebbers draadloos hun muziek op PC of Mac kunnen streamen naar een stereo-installatie, biedt Apple een complete oplossing om nieuwe muziek te ontdekken, aan te kopen, te beheren en te beluisteren.

De iTunes Music Store is toegankelijk in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland en beschikt over een catalogus van meer dan 700.000 songs in elk land. Met de eenvoudige interface en baanbrekende functies, unieke gebruiksrechten en prijszetting van 0,99 dollar, 0,99 euro (inclusief BTW) of 0,79 pond, biedt de iTunes Music Store PC- en Mac-gebruikers de beste manier om volstrekt legaal on line muziek te ontdekken, te downloaden en aan te kopen. Mac- en PC-gebruikers kunnen nummers die ze via de iTunes Music Store aankopen onbeperkt op cd branden, op een onbeperkt aantal iPods beluisteren en op maar liefst 5 computers afspelen. Dezelfde playlist mag tot 7 keer op cd worden gebrand.

Voor het aanschaffen en downloaden van nummers via de iTunes Music Store voor Mac en Windows is voorlopig nog een geldige creditcard vereist met een facturatieadres in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk of Duitsland. In andere landen van de Europese Unie, waaronder Nederland, gaat de iTunes Music Store in oktober 2004 van start. Intussen kunnen Mac- en PC-gebruikers in Nederland gratis de iTunes-software voor het beheer van al hun muziek op PC en Mac downloaden via www.apple.com/nl/itunes.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iTunes en iPod zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Vandaag is Apple de belangrijkste vernieuwer in de computerindustrie met zijn bekroonde desktop computers en notebooks, het Mac OS X- besturingssysteem, iLife en professionele software. Met de digitale muziekspeler iPod en de on line iTunes Music Store is Apple tevens de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com