Politie Zaanstreek-waterland


JUL-04
LOC: ZUIDOOSTBEEMSTER

Aangehouden oplichter werkte in hele land

Een in juni door de politie aangehouden oplichter, heeft in het hele land slachtoffers gemaakt. De man werkte steeds voor korte periodes bij verschillende bedrijven. Bij een aantal van die bedrijven wordt hij verdacht van verduistering in dienstbetrekking. Bij andere bedrijven van oplichting. Bij die bedrijven deed hij zich voor als medewerker van een bedrijf waar hij op dat moment niet meer werkte. Hij bestelde dan goederen op naam van dat bedrijf. De goederen werden nooit betaald. De verdachte verkocht de goederen weer door, of gebruikte deze voor diverse klussen die hij in eigen beheer uitvoerde. De zaak kwam aan het rollen toen één van de gedupeerde bedrijven aangifte deed bij de politie. In het daaropvolgende onderzoek bleek de man in het hele land actief te zijn geweest. De verdachte heeft inmiddels een aantal zaken bekend, waarmee een bedrag is gemoeid van bijna 120.000 euro. Het nog lopende onderzoek richt zich nu vooral op eventuele andere zaken in het land, waarbij de verdachte mogelijk betrokken is. De man zit vast in een Huis van Bewaring.

11:15 08-JUL-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, VEERINGZOOM

Inbreker op de foto

Een getuige zette een inbreker op de foto waardoor deze door de politie kon worden aangehouden.
Terwijl twee inbrekers probeerden een woning open te breken werd er door een getuige één op de foto gezet. Met een goed signalement kon de politie deze 38-jarige man in de omgeving aanhouden en aan het hoofdbureau insluiten. Van de man is nog geen woon- of verblijfplaats bekend. Ook bleek dat de man nog 60 dagen gevangenisstraf moet ondergaan.
De tweede inbreker wist te ontkomen.

10:21 11-JUL-04
LOC: ZAANDAM, MAUVESTRAAT

Buurt heeft warm hart voor zwerfster

Buurtbewoners hebben een 34-jarige zwerfster voorzien van schone kleren en eten en drinken. De vrouw stond half ontkleed in een sloot om zich te wassen. Een buurtbewoner trok zich haar lot aan en voorzag haar van schoon water, zeep en schone sokken. Een andere buurtbewoner kwam met nagenoeg nieuwe kleding aandragen en weer anderen verstrekten haar een stapel goed belegd brood, een kan koffie, wat lekkernijen en een deken. Ook een grote tas met een prima dekbed werd aan de zwerfster meegegeven. De gewaarschuwde politieagenten hoefden niet op te treden en werden getroffen door de hartverwarmende actie van de buurtbewoners.

15:56 11-JUL-04
LOC: LANDSMEER, DR. MARTIN LUTHER KINGSTRAAT

Politie zoekt getuigen na diefstal van beeldschermen


De politie zoekt getuigen van een inbraak in een kantoor waarbij drie beeldschermen zijn meegenomen. De inbraak vond op klaarlichte dag plaats, zodat mogelijk meerdere getuigen iets van de inbraak of de daders gezien hebben. Getuigen kunnen kontact opnemen met wijkteam Landsmeer op 0900-8844 (lokaal tarief). Er bleek een ruit uit de sponning gehaald van een naastgelegen kantoor. Vervolgens zijn er twee tussendeuren opengetrapt en werden de computerschermen ontvreemd.


19:28 11-JUL-04
MONNICKENDAM, WATERLANDSE ZEEDIJK

Dronken automobilist uit de bocht

Een 46-jarige man uit Amstelveen raakte, terwijl hij in een bestelbus in de richting van Marken reed, in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hierdoor reed hij van de weg af tegen een lichtmast en belandde zijn auto op z'n kant. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en later ter observatie opgenomen. Omdat de man alcohol had gebruikt werd in het ziekenhuis een bloedproef van hem afgenomen.
00:53 12-JUL-04
LOC: ZAANDAM, CLUSIUSSTRAAT

Torenflat ontruimt bij bromfietsbrand

Door een bromfietsbrand in de centrale hal moest een torenflat ontruimd worden.
De rook ging door luchtkanalen omhoog de hele flat door. De politie heeft alle bewoners gewekt en naar buiten gebracht. Een bus van Connexxion is in de buurt geparkeerd om de bewoners op te vangen. De ambulance was ter plaatse. Er hadden bewoners last van ingeademde rook maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Naast het blussen van de bromfiets heeft de brandweer een deur opengebroken van een bewoner die niet reageerde op aanbellen. De bewoner bleek niet thuis en de woningbouw zal de deur repareren. Na ongeveer een uur konden de mensen weer hun woning in. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-120704


23:45 01:15 10/11-JUL-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT
Geen bestuurders onder invloed (1)
Op de Heijermansstraat in Zaandam werd in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden honderd bestuurders aan de kant gezet. Geen van allen had (teveel) gedronken.

22:30-23:30 10/11-JUL-04
PURMEREND, PURMERSTEENWEG
ZUIDOOSTBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244

Geen bestuurders onder invloed (2)

Op de Purmersteenweg in Purmerend en de Provincialeweg N244 in de Zuidoostbeemster werd een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 114 bestuurders gecontroleerd. Alle bestuurders konden weer snel doorrijden, niemand had (teveel) gedronken.

01:24 12-JUL-04
OOSTZAAN, A8

Drankrijder

Op de A8 in Oostzaan werd in de nacht van zondag op maandag een 34-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had de alcohollimiet tweeëneenhalf keer overschreden en kreeg een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 480.

13:30-15:00 11-JUL-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Hardrijders aan de kant gezet

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer werd zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden waarbij hardrijders direct een boete ontvingen. In totaal dertien automobilisten werden aan de kant gezet. Eén bestuurder reed maar liefst 157 km per uur. De 24-jarige hardrijder, afkomstig uit Engeland, kon na overleg met de officier van justitie, een boete van 365 betalen. Ter hoogte van de controle gold een maximumsnelheid van 100 km per uur.


---- --