Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


12 juli 2004 aanvulling


Onderwerp: oplichting bejaarde grotendeels mislukt.


Dankzij alert optreden van personeel van het postkantoor in Zutphen is voorkomen, dat een 82-jarige vrouw uit die plaats duizenden euro's lichter is gemaakt. Wèl zagen de zogenaamde medewerkers van het waterleidingbedrijf kans een aanzienlijk geldbedrag uit de woning van de vrouw mee te nemen. De politie neemt het incident hoog op en stelt een onderzoek in.


De vrouw liep omstreeks 11.45 uur op de Polsbroek (bij het winkelcentrum) toen zij werd aangesproken door een 40 à 45-jarige man , die aangaf, dat hij bij haar de waterleiding moest controleren. Hij zou over een uur bij haar aan de woning aan de Graaf Ottosingel komen. Op genoemd tijdstip kwamen twee mannen bij de bejaarde vrouw aan huis en werd zogenaamd de waterleiding gecontroleerd.


De reparatie van lucht in de leidingen zou haar enkele duizenden euro's kosten en aangezien de vrouw dit geldbedrag niet in huis had werd voorgesteld om met haar naar het postkantoor aan de Molengracht te gaan, waar zij het van de rekening kon halen.


Bij het postkantoor kreeg het personeel argwaan en waarschuwde de politie. De man die met haar mee was gegaan had inmiddels de benen genomen. De politie heeft direct de omgeving afgezocht en is een buurtonderzoek gestart en getuigen worden verzocht contact met de politie Zutphen op te nemen (0900- 8844).


Toen de vrouw weer thuis kwam bleek dat de aanbetaling die in huis had gelegen door de mannen was weggenomen.


De beide blanke mannen waren ongeveer 40 à 45 jaar oud. De ene was 1.75 m lang, smal postuur en had donkerblond haar. Hij droeg een beige korte jas, de ander was ongeveer 1.85 m lang had een lang gezicht en droeg waarschijnlijk neen bril. Verder was hij in het donker gekleed en de politie sluit niet uit, dat zij een auto in de buurt geparkeerd hadden.


Met dit bericht wil de politie ouderen en hun familie / verzorgers weer eens wijzen op de misselijke manier van werken van sommige criminelen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting, Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --