Burgers voorkomen inbraak!

Valkenburg(ZH) 12-07-2004 - Burgers voorkomen inbraak en zorgen voor aanhouding verdachten Dankzij de alertheid en doortastendheid van enkele burgers kon de politie op zondag 11 juli rond 17.00 uur twee verdachten aanhouden. Met nog twee voortvluchtige verdachten probeerden ze in te breken in een slagerij annex woning aan de Hoofdstraat.

Vier burgers gingen tot actie over nadat ze hoorden dat het vermoedelijk niet pluis was bij de woning. Er stond één man op de uitkijk en drie waren achter de woning bezig om in te breken. Toen ze zich betrapt voelden vluchtten ze in een Mercedes. Twee burgers zetten onmiddellijk met een auto een achtervolging op het vluchtende viertal in. Op de Ringweg lukte het ze de auto klem te rijden.

De verdachten probeerden vervolgens lopend weg te komen. Eén van hen, een 26-jarige man uit Nieuwegein werd onmiddellijk door het tweetal overmeesterd. De verdachte dreigde daarbij met een schroevendraaier. Een tweede verdachte, een 22-jarige man uit Nieuwegein, werd door agenten in een tuin aan de Lange Commandeurstraat aangehouden. Naar twee verdachten wordt nog gezocht. De Mercedes is door de politie inbeslag genomen. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.