Regionale persberichten maandag

's-Hertogenbosch 12-07-2004 - .

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 18-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden op de Stationsplein in s-Hertogenbosch op verdenking van het verkopen van harddrugs. Tijdens een surveillancedienst zagen agenten dat de verdachte vermoedelijk drugs aan het verkopen was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er is geen drugs bij de jongen aangetroffen.

VECHTERSBAAS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 35-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het woordelijk bedreigen en lichamelijk mishandelen van verschillende personen in een horecagelegenheid aan de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch. In totaal zou de man zes personen bedreigd hebben met de dood. Daarnaast sloeg hij verschillende mensen. Toen hij het pand uitgezet werd, sloeg de verdachte wild om zich heen. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

s-Hertogenbosch Zaterdagochtend is een 48-jarige eigenaar van een pand aan de Johan van de Veldestraat in s-Hertogenbosch aangehouden om dat hij in zijn woning een hennepkwekerij had. Na melding van wateroverlast, trof de politie in de woning 96 hennepplanten aan. Deze zijn samen met de toebehoren in beslaggenomen. De politie heeft contact opgenomen met Essent. Dit bedrijf heeft ter plaatste de elektriciteitsmeter weggehaald en onderzoekt of er sprake is van het onrechtmatig verkrijgen van stroom. In het kader van de aanpak overlastpanden zal relevante informatie worden verstrekt aan de gemeente s-Hertogenbosch.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Sint Oedenrode Maandagochtend is 49-jarige vrouw aangehouden op verdenking van het meenemen van boodschappen zonder te betalen uit een winkel aan de Hertog Hendrikstraat in Sint Oedenrode. Een medewerker van de winkel zag dat de vrouw slecht één artikel afrekende, terwijl zijn meerdere goederen uit de winkel in haar tas had zitten. De vrouw is overgedragen aan de politie en aangehouden om een verklaring af te leggen.

VECHTPARTIJ

Schijndel In de nacht van zondag op maandag is een 48-jarige man uit Schijndel aangehouden in verband met een vechtpartij met een 51-jarige plaatsgenoot op de Prins Hendrikstraat in hun woonplaats. De 48-jarige man wordt verdacht van het slaan van de andere man met een ijzeren staaf. Hierbij liep het slachtoffer een hoofdwond op. De verdachte verklaarde dat zijn slachtoffer hem eerder probeerde te slaan met dezelfde staaf. De toedracht van de vechtpartij is onbekend. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

VERKEERSCONTROLE

Veghel, Heeswijk Dinther Bij verkeerscontroles zondagavond op de N79 ter hoogte van Veghel en op de Kanaaldijk Noord in Heeswijk Dinther hebben van de 725 passanten, 9 bestuurder een bekeuring gekregen. Drie bestuurder negeerden het inhaalverbod en 6 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Uden Op de Kapelstraat in Uden is in de nacht van zondag op maandag een 38-jarige bestuurder uit Arnhem aangehouden voor rijden onder invloed. De man had zoveel te veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

MEER AANHOUDINGEN ONGEREGELDHEDEN OSS

Oss - Maandagochtend heeft de politie wederom vier personen aangehouden in verband met de ongeregeldheden die uitbraken in het centrum van Oss op 30 juni jl. Het gaat om vier personen, mannen van 16, 18, 19 en 20 jaar uit Oss en Heesch. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.
Van de 11 aangehouden personen in deze zaak zitten er nog twee personen vast. De anderen zitten niet meer vast, maar hebben wel een verschijnplicht bij de politie.
De politie verwacht binnenkort meerdere aanhoudingen te verrichten.

ONGEVAL TUSSEN FIETSER EN BROMFIETSER
Oss
Op de John F. Kennedybaan zijn zondagavond een 16-jarige bromfietster uit Lith en een 24-jarige fietser uit Oss met elkaar in botsing gekomen. Hierbij raakte beiden gewond. De bromfietster reed over het fietspad vanuit de richting Lith. Ter hoogte van de Vlinderstraat kwam de fietser het fietspad oprijden, waarbij de bromfietster van links werd aangereden en ze allebei ten val kwamen. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

SNELHEIDSCONTROLES
Odiliapeel en Ravenstein
Op de Middenpeelweg in Odiliapeel en op de Dorpenweg in Ravenstein zijn zondag tijdens een snelheidscontrole door de politie 19 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 120 km/u.

Ook op de N279 in Veghel en de Kanaaldijk Noord in Heeswijk-Dinther zijn 9 personen bekeurd; zes voor het overtreden van de snelheid (hoogste 136 km/u) en drie keer voor het negeren van het inhaalverbod.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
Oss
In de nacht van zondag op maandag is op de Borgvliet in Oss een 42-jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor vernielingen te hebben aangericht in een woning van zijn ex-vriendin. Tevens wordt de man verdacht van bedreiging van een 37-jarige vrouw uit Oss.

ONGEVAL MET VIER PERSONENAUTOS
Nuland
Op de N59 zijn maandagochtend vier personenautos met elkaar in botsing gekomen, waarbij een passagier van de eerste auto, een 15-jarig uit Heesch meisje gewond raakte.
Ter hoogte van de kruising Papendijk en Weerscheut was het ongeluk gebeurd, waarbij een 45-jarige vrouw uit Weurt, een 54-jarige bestuurder uit Wijchen, een 37-jarige bestuurder uit Hengelo (Ov) en een 59-jarige bestuurder uit Beuningen betrokken waren. Waarschijnlijk zijn de autos op elkaar gereden door het niet voldoende afstand houden. Het meisje is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht vanwege nekklachten.

AUTO UIT DE BOCHT NA NEGEREN STOPTEKEN

Vortum Mullem
In de nacht van zondag op maandag is op de Radioweg een auto en een surveillance-auto uit de bocht gevlogen.
De auto was eerder die avond buitgemaakt bij een woninginbraak aan de Viltstraat in Bakel.

Rijdend in Bakel kreeg de auto van de collegas van de politie Zuid-Oost een stopteken. De bestuurder van de auto negeerde dit en ging er met hoge snelheid vandoor, waarop de collegas de achtervolging inzetten. Deze eindigde in de berm van de Radioweg. De gestolen auto kwam in de linkerberm terecht. De surveillance-auto belandde in een weiland rechts van de weg, gezien vanuit de richting Stevensbeek.

De bestuurder van de gestolen auto is er te voet vandoor gegaan en is na zoeken nog niet gevonden. Het gaat om een blanke man met donker haar, tussen de 30 en 40 jaar.