Persberichten 12/07 middag

Regio 12-07-2004

Hoogmade - Diefstal rookwaar uit supermarkt In de nacht van zondag 11 op maandag 12 juli werd er ingebroken in noodgebouw van een supermarkt aan de Van Alcmaerlaan. Uit de markt werd een hoeveelheid sigaretten en shag met een geschatte waarde van 2.000,00 gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.

Voorschoten Oplichting Afgelopen week is er een aantal oudere inwoners van Voorschoten opgelicht door een man die zich telefonisch uitgaf als medewerker van het postkantoor. De man vertelde dat er abusievelijk een groot bedrag van de rekening was afgeschreven. Naar aanleiding daarvan werd de volgende dag door een man aan de deur om de pas en de pincode gevraagd. Tot nu toe is het in twee gevallen gelukt en is er vervolgens een groot bedrag van de rekening gepind. Het is niet uitgesloten dat men met deze oplichtingen doorgaat. De politie waarschuwt daarom voor deze vorm van oplichting en adviseert om geen passen met pincode af te geven aan onbekenden. Ook bankpersoneel en postkanoren zullen deze handelswijze nooit hanteren.

Leiden Aanhouding na vals alarm bankoverval De politie heeft op maandagmiddag, 12 juli, een 19-jarige Leidenaar aangehouden. De politie nam even voor 12.30 uur positie in bij een bank aan de Breestraat nadat zij een overvalalarm had ontvangen. Korte tijd later bleek het loos alarm te zijn. De Leidenaar had in de bank geroepen dat dit een overval was waarna een medewerker de alarmknop indrukte. De Leidenaar is na het roepen weggelopen. Op basis van het opgegeven signalement wist de politie de Leidenaar op de Oude Rijn aan te houden. Een tweede verdachte, een 15-jarige plaatsgenoot die naast de Leidenaar liep, werd eveneens aangehouden. Hij bleek echter niets met de zaak te maken te hebben. De politie maakt proces verbaal op tegen de 19-jarige Leidenaar.

Leiden Getuigen gezocht van vechtpartij Op vrijdagavond 9 juli, even na 18.00 uur vond er naar aanleiding van een verkeersincident een vechtpartij plaats op de kruising Willem de Zwijgerlaan/Marnixstraat waarbij een vechtpartij is ontstaan tussen twee automobilisten uit Leiden. Hierbij raakte één van de bestuurders, een 26-jarige Leidenaar, gewond aan het hoofd. De man moest naar het ziekenhuis voor behandeling. De 26-jarige Leidenaar zou bij groen licht niet hebben doorgereden. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Getuigen worden verzocht zich tijdens kantooruren te melden op nummer 071 - 5258755.