LUCENT TECHNOLOGIES

HOT Telecom kiest voor Lucent Technologies...

HOT Telecom kiest voor Lucent Technologies voor netwerkintegratie en beveiligingsdiensten

MURRAY HILL, New Jersey, July 12/PRNewswire/ --


- Overeenkomst van USD 35 miljoen demonstreert multileveranciers- en netwerkintegratiemogelijkheden van Lucent

Lucent Technologies (NYSE: LU) kondigde vandaag aan dat zij een drie jaar durende overeenkomst van USD 35 miljoen hebben gesloten met HOT Telecom, een in Israël gevestigd kabeltelefoonconsortium bestaande uit Golden Channels, Tevel en Matav-Cable Systems Media (Nasdaq: MATV; TASE: MATV), om netwerkintegratiediensten van verschillende leveranciers aan te bieden voor het Voice over Internet Protocol (VoIP) netwerk van HOT Telecom.

HOT Telecom, die VoIP-diensten over zijn kabelnetwerk wil aanbieden, koos voor Lucent Worldwide Services om end-to-end netwerkintegratie- en veiligheidsdiensten aan te bieden, waaronder netwerkdesign, engineering, installatieonderhoud, en de volledige integratie van operations support en factureringssystemen.

'We zijn verheugd om met Lucent en zijn partners samen te werken met het oog op de kabel VoIP-markt te komen,' zei Ram Belinkov, CEO van HOT Telecom. 'Lucent en Bell Labs hebben uitgebreide vaardigheden en kennis op het gebied van netwerkarchitectuur, veiligheid, betrouwbaarheid en goede werking. Deze kennis zal cruciaal zijn voor de installatie en het beheer van onze netwerkinfrastructuuroplossingen en zal ons helpen om op een snelle en efficiënte manier een telefoonnetwerk uit te bouwen.'

'Dit contract met HOT Telecom toont onze bekwaamheid in de levering van netwerkintegratiediensten van verschillende leveranciers,' zei John Meyer, President, Lucent Worldwide Services. 'HOT Telecom gebruikt de ervaring en de bekwaamheid van Lucent Worldwide Services en Bell Labs om gebruik te maken van een groeiende wereldmarkt voor VoIP-diensten.'

Lucent Worldwide Services werkt samen met Lucent Alliance Partners Enterasys Networks Inc. en Sun Microsystems, Inc. en andere Lucent Business Partners in de regio om beveiligingsdiensten en infrastructuurproducten aan te bieden aan HOT Telecom.

'Dit is een complexe end-to-end oplossing die demonstreert wat Lucent kan doen om onze kabelklanten te ondersteunen,' zei Dave Dial, President, Lucent Cable Solutions. 'Het toont ons vermogen om in een omgeving met verschillende leveranciers te werken, om alle netwerksystemen, operation support systemen, factureringssystemen te beheren en ze samen te brengen in een totaaloplossing.'

Bell Labs heeft ervaring op verschillende gebieden die cruciaal zijn voor het netwerk van HOT Telecom, waaronder netwerkplanning, architectuur, design en analysetools.

Over HOT Telecom

HOT is het grootste merk van de 3 Israëlische kabelmaatschappijen (Golden Channels, MATAV en TEVEL), die onlangs in één bedrijf zijn gefuseerd met de bedoeling om hun financiële transacties in de toekomst samen te brengen. HOT heeft ongeveer 1,3 abonnees voor multikanaal-TV, internet en datacommunicatie en -transmissie.

Over Lucent Technologies

Lucent Technologies, met hoofdkantoor in Murray Hill, N.J., VSA, ontwerpt en levert netwerken voor grote, wereldwijd opererende communicatie service providers. Met de steun van Research & Development door Bell Labs richt Lucent zich op technologieën voor mobiele communicatie en optische netwerken voor spraak en data. Daarnaast ontwikkelt Lucent software en biedt zij dienstverlening op het gebied van nieuwe-generatie netwerken. De systemen, diensten en software van Lucent zijn ontwikkeld met het oog op snelle implementatie en optimaal netwerkbeheer. Zo kunnen klanten snel nieuwe, omzetverhogende diensten op de markt brengen. Bijkomende informatie vindt u op onze website http://www.lucent.com.

Website: http://www.lucent.com

Source: Lucent Technologies

Stephen Loudermilk, +1-908-582-5725 (kantoor), of +1-908-672-5237 (mobiel), sloudermilk@lucent.com, of Pete Settles, +1-908-582-2198 (kantoor), of +1-908-963-1130 (mobiel), psettles@lucent.com, beide van Lucent Technologies FCMN Contact: jskalko@lucent.com

12 jul 04 15:57