Ingezonden persbericht


VOOR DIRECTE PUBLICATIE:

Gibson Guitar verovert stormenderhand de technologische koppositie met 's werelds eerste digitale gitaar

Geavanceerde MaGIC-technologie plaatst Gibson's digitale gitaar op eenzame hoogte in de muziekindustrie

Voor directe publicatie
Vianen, Nederland. 28 juni, 2004. Gibson Guitar, de onderneming die 's werelds meest vooraanstaande maker van gefrette instrumenten werd door techniek en vernieuwing te combineren, heeft de eerste grote stap voorwaarts in de techniek van de electrische gitaar gezet sinds de uitvinding van het instrument.

De digitale gitaar van Gibson verplaatst de techniek van de jaren dertig naar het digitale tijdperk en biedt een schier onuitputtelijk spectrum aan muzikale mogelijkheden voor gitaristen. Gibson's digitale gitaarsysteem bestaat uit een authentieke Gibson gitaar en Gibson's gepatenteerde HEX-element, dat verticale en horizontale bewegingen van elke afzonderlijke snaar registreert, alsmede MAGIC-compatibel digitaal transport dat meerdere kanalen in beide richtingen over een standaard ethernetkabel ondersteunt en Gibson's Breakout Box met 8 uitgangen.

De technologie achter Gibson's digitale gitaar is MaGIC, het ethernet-mediatransportsysteem ontwikkeld door Gibson Labs. MaGIC is een afkorting van Media-accelerated Global Information Carrier en is ontworpen met het doel om bestaande bedradingssystemen in muziekinstrumenten en huishoudelijke electronische apparaten te vervangen.

"Het is altijd mijn passie en hartenwens geweest om creativiteit en muzikale expressie naar een hoger plan te tillen, om zo muzikanten een breder muzikaal palet te bieden, zonder daarbij afbreuk te doen aan de intieme band tussen de muzikant en zijn/haar instrument," aldus Henry Juszkiewicz, voorzitter en CEO van Gibson Guitar. "De digitale gitaar van Gibson biedt een schier onuitputtelijk arsenaal aan mogelijkheden voor gitaristen door het opheffen van een aantal beperkingen die inherent zijn aan het ontwerp van de electrische gitaar gedurende haar bestaansgeschiedenis."

De digitale gitaar van Gibson is in de late zomer van 2004 in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.gibson.com/press. Kort daarna wordt bekend gemaakt wanneer het instrument in Europa en de rest van de wereld op de markt komt.

Gibson Europe is het centrale verkoop-, marketing- en distributiepunt voor de wereldberoemde muziekinsstrumenten van Gibson Guitar. Vanuit Vianen in Nederland vormt Gibson Europe de schakel tussen het hoofdkantoor in de VS en Gibson's distributiepartners in het Europese vasteland, Engeland, Scandinavië en het Middellandse Zee-gebied.

Gibson staat wereldwijd bekend om haar klassieke modellen in alle belangrijke categorieën gefrette instrumenten, inclusief akoestische en electrische gitaren, mandolines en banjo's. Het merkenassortiment van Gibson Guitar omvat tegenwoordig Epiphone, Dobro, Kramer, Steinberger, Tobias, Slingerland, Maestro, Baldwin, Ellington, Hamilton en Wurlitzer. Bezoek Gibson's website op www.gibson.com

KWALITEIT PRESTIGE VERNIEUWING

Contactpersonen:

Silvia Kleton Gibson Europe
+31 347 324 021 silvia.kleton@gibson.com

Caroline Galloway Gibson (440) 338-3469 caroline.galloway@gibson.com

---- --