2e persbericht van maandag 12 juli 2004

Eindhoven 12-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietster gewond bij verkeersongeval

Maandagochtend rond 08.30u is bij een aanrijding op de kruising van de Ehrenstein met de Roffart een 56-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt. De vrouw fietste op de Ehrenstein, komende uit de richting van de Keverberg toen zij op vernoemd kruispunt geen voorrang verleende aan een van links komende 31-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch. De fietster is met vermoedelijk een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Man rijdt op gestolen fiets

Maandag om 11.45u is op de Kanaaldijk Noord een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man te fietsen op een fiets die sinds 2002 bij de politie als gestolen stond geregistreerd. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt. De fiets is inbeslaggenomen.

Eindhoven : Auto spontaan in brand

Zondagmiddag omstreeks 12.36 uur ontstond er op de Lochemstraat in Eindhoven spontaan brand in de auto van een 52-jarige man uit Heeze. De man zag plotseling rook onder het dashboard vandaan komen en stopte. Al snel sloegen de vlammen uit de auto. De brandweer bluste de auto.

Bakel : Vechtpartijtjes bij straathoekfestival

In de nacht van zondag op maandag omstreeks middernacht vonden er bij het straathoekfestival aan de Dorpsstraat in Bakel diverse vechtpartijtjes plaats. Een 29-jarige portier die wilde voorkomen dat een onbekende man, die eerder van het terrein was verwijderd, weer binnen de hekken wilde komen, kreeg een paar rake klappen. Hij liep lichte verwondingen in zijn gezicht op. De politie onderzoekt de zaak. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Geldrop : Motorrijder lichtgewond bij aanrijding

Zondagmiddag om 13.40 uur is een 44-jarige motorrijder uit Geldrop op de Laan der Vier Heemskinderen in zijn woonplaats lichtgewond geraakt bij een aanrijding. De man zou volgens zijn zeggen achter op een personenauto zijn gereden en ten val zijn gekomen. Hij is per ambulance overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. De bestuurder van de auto was doorgereden

Lierop: Dodelijk verkeersongeval

Maandagmiddag rond 13.45u is bij een verkeersongeval op de A67 een 50-jarige man uit Asten om het leven gekomen. De automobilist kon een remmende vrachtwagen niet meer ontwijken en botste op zijn voorganger. Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duitsland botste vervolgens achter op de bestelauto van de 50-jarige man. De bestuurder kwam klem te zitten tussen de twee vrachtwagens. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De 38-jarige chauffeur is aangehouden en wordt door de politie verhoord.

Mierlo: Openlijke geweldpleging

Zondagavond rond 20.00u zijn op de Arkweg een 37- en een 31-jarige man uit Eindhoven en een 30-jarige man uit Mierlo aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen in een horecagelegenheid. Bij hun aanhouding verzetten de mannen zich hevig. De 31-jarige man trapte enkele malen tegen het portier van de politieauto, waardoor deze beschadigd raakte. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze inverzekering zijn gesteld.

Oirschot: Bedrijfsinbraak

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. De daders vernielden een ruit van het pand. Uit het bedrijf werd een laptop gestolen.

Son : Auto na harde knal in brand

Zondagavond omstreeks 22.51 uur vloog de auto van een 25-jarige man uit Uden op de rijksweg A50 in Son plotseling in brand. De man hoorde een harde klap en zette zijn auto stil op de parkeerstrook. De auto vatte direct vlam. De brandweer bluste de brand en spoot het wegdek schoon.