Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 12 juli

Den Helder 12-07-2004 - 16.48 uur

Aanrijding met alcohol
Hippolytushoef, zondag 11 juli 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 15.05 uur raakte een 63-jarige man uit Den Oever betrokken bij een aanrijding op de Elft in Hippolytushoef. De man reed een personenauto en raakte op de Elft de macht over het stuur kwijt. Hierdoor botste hij eerst tegen een fietser en vervolgens tegen een geparkeerd staande auto. Er ontstond alleen materiele schade.De verdachte bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 995 ug/l. Dat is viereneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Insluiper
Noord-Scharwoude, maandag 12 juli 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 09.00 uur heeft er een insluiping plaatsgevonden in een woning aan de Gladiolenstraat te Noord- Scharwouden. Terwijl de bewoonster van het pand onder de douche stond, kwam een onbekende de woning binnen door met een bezem een raam open te hengelen. De dader doorzocht in de woonkamer lades en kasten. Er werden ondermeer sieraden en geld ontvreemd. Toen de bewoonster geluiden hoorde, kleedde zij zich weer aan en ging naar beneden. De dief was toen echter al weer gevlogen.

Twee aanhoudingen na oplichting en flessentrekkerij Leeuwarden - Petten, vrijdag 9 juli 2004.
Afgelopen vrijdag werden in Petten een 28-jarige man en een 25-jarige vrouw, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Beide personen werden gezocht door de politie in Leeuwarden, die hiermee een flink aantal oplichtingszaken kon oplossen. Informatie over deze zaak vindt u op de site van de politie Fryslân.